Shadow

Călătoriile de vară vor costa cu 4% mai mult, dar cererea germanilor și britanicilor rezistă

Prețurile călătoriilor continuă să crească pentru că încă un an, într-o spirală care nu găsește frână în cerere, care continuă să mizeze pe early booking. TUI Group a anunțat că prețul mediu de vânzare (ASP) pentru vara anului 2024 are un avans de +4%, menținându-se în primul trimestru al acestui an la nivelul raportat în decembrie 2023. 

Acest lucru se arată în raportul intermediar pentru primele trei luni ale acestui an prezentat de grupul turistic, care subliniază și „cererea puternică a consumatorilor” pentru produsele călătorie. Ca urmare, „se așteaptă ca volumele să revină la nivelurile anterioare pandemiei” în următoarele luni.

Călătoriile de vară vor costa cu 4% mai mult, dar cererea germanilor și britanicilor rezistă
Plaja Alcudia (Mallorca) cu turiști. Sursă: Hosteltur.

TUI: „Am observat o cerere mai mare de la an la an în toate destinațiile noastre cheie pe destinații medii și scurte, Spania, Grecia și Turcia dovedindu-se din nou a fi mai populare pentru sezonul de vară„. 

Potrivit gigantului european din domeniul turismului, „indicațiile actuale pentru vara 2024 rămân promițătoare, cu 32% din program vândut, ceea ce este în esență în linie cu anul precedent”, se arată în raportul tocmai publicat. De fapt, TUI percepe o „rezistență” a cererii la creșterile de prețuri, dacă se compară cu cifrele din 2022/2023.

A se citi și:

Turoperatorii care conduc piața emitentă germană: cum s-a modificat Top 10?

Creșterea cu 15% a veniturilor confirmă previziunile bune ale TUI

Venituri record pentru TUI: 20,7 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 25%

În ceea ce privește principalele două piețe emitente, în cazul Regatului Unit, care este în vânzare de cel mai mult timp, rezervările au crescut cu +3%, cu 41% din program vândut. În Germania, 32% din sezon a fost vândut. Prin urmare, raportul consideră că „sezonul a început în forță”, cu rezervări de +15% față de vara anului 2023.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.