Shadow

Biletele de avion se vor scumpi până în octombrie

Carlson Wagonlit Travel (CWT) estimează că prețul biletelor de avion va crește cu 2% lunar în septembrie și octombrie după creșterea de 0,8% care a avut loc în iulie și august, după cum a informat într-un raport privind tendințele de transport aerian. 

 

CWT a subliniat că, deși prețul petrolului a scăzut până la sfârșitul lunii august cu 17% față de aceeași lună anului 2018, potrivit datelor de la Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), aceasta „nu a dus încă la o scădere a tarifelor de transport aerian”. 

 

Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că, după atacurile cu drone împotriva a două refinării din Arabia Saudită, prețul unui baril Brent, cel de referință în Europa, a crescut cu peste 10%

 

De asemenea, raportul estimează că utilizarea clasei turistice rămâne „relativ stabilă”, scăzând la 91% în septembrie și octombrie, cu 1% mai puțin decât utilizarea medie din acest an. 

 

În plus, anticiparea rezervei a atins apogeul în luna august cu 49% dintre cele realizate cu mai mult de două săptămâni în avans și este de așteptat ca, în perioada septembrie și octombrie, să scadă până la 43% până la atingerea mediei anuale. 

 

Pe de altă parte, CWT a subliniat că utilizarea instrumentelor de auto-rezervare online continua să crească „constant” și este de așteptat să crească 4 puncte procentuale de la nivelurile din luna august pentru a ajunge la 55% din rezervări în octombrie. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.