Shadow

Amendă de milioane pentru British pentru încălcarea legii privind protecția datelor

British Airways se confruntă cu o amendă de peste 183,4 milioane de lire sterline (204,7 milioane de euro) impusă de Biroul Comisarului pentru Informații (ICO) din Regatul Unit, după ce hackeri au furat datele personale al unei jumătăți de milion de clienți ai companiei aeriene, în special pe site-ul său web și aplicația sa mobilă, fapt care a fost public în luna septembrie a anului trecut. 

 

ICO a declarat că ancheta sa exhaustivă a constatat că incidentul a implicat detalii ale clientului, inclusiv datele de conectare, cardul de plată, numele, adresa și informațiile despre rezervările de călătorie care au fost colectate după ce au fost redirecționați către un site web fraudulos. 

 

ICO a spus că furtul de date, care a început în luna iunie 2018, s-a produs pentru ca British Airways avea „acorduri de securitate deficitare pentru a proteja informațiile clienților care au fost accesate

„Datele personale ale clienților sunt tocmai asta, personale”, a declarat comisarul pentru informații Elizabeth Denham. „Când o organizație nu le protejează de pierderi, daune sau furturi, este mai mult decât o neplăcere. Legea este clară: când ți se încredințează date cu caracter personal, trebuie să ai grijă de ele. Cei care nu o vor face, se vor confrunta cu controlul biroului meu pentru a verifica dacă au luat măsurile adecvate pentru a proteja drepturile fundamentale ale vieții private”. 

 

Amenda de 183,4 milioane de lire sterline (204,7 milioane de euro), prima pe care ICO a propus-o în temeiul noului Reglament General privind Protecția Datelor (GDPR), reprezintă aproximativ 1,5% din cifra de afaceri globale de 11.600 milioane de lire sterline a British Airways de anul trecut

 

Cădere pe Bursă

Acțiunile companiei International Airlines Group (IAG) -holding-ul format din British Airways, Iberia, Vueling, Aer Lingus și Level, au scăzut lunea trecută 1,45% după ce a fost făcut anunțul că compania a fost amendată cu 183 milioane de lire sterline (204, 7 milioane de euro pentru cazul furtului de date ale clienților de anul trecut. 

 

Acțiunile IAG au scăzut cu 6,60 puncte (1,45%), ajungând la 449 de pence (498 de cenți) pe Bursa de la Londra. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.