Shadow

Amadeus a obținut finanțare de 200 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții

Banca Europeană de Investiții (BEI) a acordat grupului IT Amadeus un împrumut senior de 200 de milioane de euro, fără acorduri financiare (clauze care să garanteze creditorului restituirea creditului), a declarat compania Comisiei Naționale a Pieței Bursiere din Spania (CNMV).

 

Împrumutul are o scădență cuprinsă între patru și șapte ani de la data punerii la dispoziție a mandantului, dacă este rambursat la un moment dat și până la doisprezece ani, dacă este rambursat periodic, la alegerea lui Amadeus. 

 

Principalul împrumut va fi utilizat pentru finanțarea activităților de cercetare și dezvoltare pentru o varietate de soluții tehnologice noi pentru companii aeriene, aeroporturi, agenții de turism și căi ferate care vor fi realizate de Amadeus între 2020 și 2021. 

 

Acest împrumut al BEI poate fi stabilit în două tranșe maxime, la o rată a dobânzii fixă sau variabilă, la alegerea companiei, care vor fi stabilite în momentul plății fiecăreia dintre ele. 

 

Furnizorul de tehnologie pentru sectorul turismului a suferit o reducere a profitului de 60,5% în primul trimestru al anului 2020, care a fost de 117,8 milioane de euro, din cauza COVID-19, așa cum am informat în știrea Profitul lui Amadeus scade cu 60% în primul trimestru din cauza COVID-19.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.