Shadow

Acesta este brandul noii companii aeriene de agrement a Lufthansa Group

Lufthansa Group pregătește pentru această vară lansarea noii sale companii aeriene de agrement pentru transportul de lung curier, anunțată intern anul trecut sub numele de Ocean și care va fi lansată în cele din urmă în vara anului 2021 sub brandul Eurowings Discover, cu un format de start-up pentru a crea noi produse și servicii care să îndeplinească cererea redusă în contextul dificil actual, simplificarea proceselor și operarea cu costuri mai mici. Noua filială va opera către destinațiile de vacanță pe distanțe lungi oferite de Eurowings, un segment a cărui recuperare consideră că va fi mai rapidă decât cea a călătoriilor de afaceri în noua realitate generată de pandemia COVID-19

Anul trecut, sindicatul german al piloților Vereinigung Cockpit (VC) a raportat pe site-ul său web planurile anunțate intern de companie. Noua companie, care era în proces de a obține un certificat de operator aerian (AOC), va începe operațiunile cu trei avioane Airbus A330 (a se citi: Noua filială Lufthansa va fi lansată în primăvara anului 2021).

Lufthansa intenționează ca noua sa filială să concureze direct cu compania aeriană germană Condor pe rute de lung curier de la Frankfurt. În viitor, speră, de asemenea, să lanseze rute Eurowings Discover din München.

Purtătorul de cuvânt al Lufthansa, Helmut Tolksdorf, a declarat pentru aero.de că: „Pandemia de coronvirus solicită o mai mare adaptabilitate de la companiile aeriene, în special la noile companii emergente. Zborurile pe rutele turistice de lung curier sunt programate să înceapă din vara anului 2021 și să le adapteze în funcție de cerere… Pandemia continuă să îngreuneze planificarea aprovizionării și este necesară o flexibilitate mare”.

Potrivit informațiilor publicate de airliners.de, un portal care a avansat noul nume al noului operator de vacanță al Lufthansa, proiectul ar putea avea un început dur deoarece, pe de o parte, compania aeriană Condor a depus o plângere împotriva practicii de cartel împotriva Lufthansa, menținând în același timp sindicatele în afara companiei Eurowings Discover.

Reprezentanții sindicatelor acuză grupul german că a folosit criza pentru a-și reorganiza proiectul în detrimentul convențiilor colective. Potrivit declarațiilor lui Harry Jaeger, de la UFO, pentru aero.de, compania ar oferi doar 70% din salariul de bază mai mic decât cel al angajaților Eurowing, și part-time.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.