Shadow

70% dintre turiștii germani vor călători chiar dacă nu există vaccin

70% dintre turiștii germani sunt dispuși să călătorească în străinătate (deși numai în anumite destinații), în ciuda faptului că nu există încă un vaccin împotriva coronavirusului, potrivit unui sondaj realizat de IPK International și târgul ITB Berlin. Cu toate acestea, respondenții acordă o mare importanța măsurilor de reducere a riscului de infecție.

Astfel, când vine vorba de intenții de călătorie în perioadele de COVID-19, „turiștii germani se află vizibil peste media europeană și în special peste media globală”, spun autorii studiului.

De fapt, 20% dintre chestionați au spus că au în vedere doar călătoriile în Germania, în timp ce 10% au indicat că nu doresc să călătorească nicăieri în timp ce pandemia persistă.

Dintre grupul de germani care doresc să călătorească în străinătate, chiar dacă nu există vaccin, 80% dintre ei spun că speră să plece în vacanță înainte de sfârșitul anului. „Spania este destinația preferată, cu Insulele Canare în fruntea listei, urmată de Italia, Franța și Austria”.

Pe de altă parte, comparând răspunsurile la acest ultim sondaj cu cele anterioare pe care IPK International le desfășoară de ani de zile, există un interes mai mare în rândul germanilor de a vizita Elveția, Grecia și Danemarca. „În schimb, interesul pentru destinațiile din afara Europei este încă sub medie”.

Cicloturism în Insulele Canare.

Percepția riscului

Când sunt întrebați despre riscurile percepute de infecție cu coronavirus prin produse și servicii turistice, turiștii germani consideră călătoriile cu mașina cele mai sigure (doar 4% consideră un risc ridicat de infecție).

„Vacanțele aproape de natură, precum și apartamentele și campingurile sunt considerate la fel de sigure. Majoritatea percep, de asemenea, vacanțele la soare și plajă ca fiind destul de sigure.

În schimb, „majoritatea celor intervievați consideră că zborurilecroazierele și evenimentele mari, în special, prezintă un risc ridicat”.

 

Importanța măsurilor de prevenire

În orice caz, în ciuda interesului ridicat de a pleca în străinătate în situația actuală, 80% dintre turiștii germani recunosc că a călători reprezintă un risc suplimentar de infecție.

Din acest motiv, IPK și ITB subliniază, „orice măsură capabilă să îmbunătățească securitatea percepută este foarte importantă pentru a câștiga clienții”.

90% dintre turiștii germani consideră „importantă” menținerea distanței minime în restaurante și transport

În acest sens, conform sondajului, 90% dintre turiștii germani consideră „importantă” menținerea distanțelor minime în restaurante și în transporturi precum trenuri și zboruri. „Purtarea măștilor și respectarea regulilor de igienă este, de asemenea, considerată esențială”.

În ceea ce privește care țări sunt considerate cele mai sigure de către călătorii germani, propia Germania conduce acest clasament, urmată de Elveția, Danemarca, Olanda și Austria.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.