Shadow

Peste 10.000 de turiști sunt așteptați săptămâna viitoare la Tel Aviv, cu ocazia concursului Eurovision

Comunicat de presă

Cu o săptămână înaintea startului concursului Eurovision municipalitatea din Tel Aviv este pregatită să primească cei 10.000 de turiști veniți special în oraș pentru a asista la concursul Eurovision. Hotelurile sunt rezervate în această perioadă în proporție de 90%, iar prețul unei camere începe de la 150 euro/noapte.

50 de autobuze vor fi puse la dispoziția turiștilor, pentru a facilita accesul în zona EXPO Tel Aviv.

Montarea și amenajarea zonei pentru concurs durează deja de aproape două luni. 450 containere și camioane au fost descărcate și operate de 300 de tehnicieni. În total peste 1600 de persoane participă la organizarea evenimentului, inclusiv 500 de persoane care vor oferi informații despre eveniment la cele 15 centre de informare din Tel Aviv.

Parcul Charles Clore din Tel Aviv se va transforma în Eurovision Village și tot aici va avea loc și un festival de street food, Tel Aviv EAT. 50 de autobuze vor fi puse la dispoziția turiștilor, pentru a facilita accesul în zona EXPO Tel Aviv.

Turiștii au posibilitatea să participe la o masa tradițională de Shabbat, la domiciliul unor localnici din Tel Aviv

Municipalitatea din Tel Aviv-Yafo în colaborare cu platforma Eatwith oferă turiștilor experiența unică a unei mese autentice de Shabbat acasa la familiile din Tel Aviv. Cina de Shabbat este o bază culturală a multor familii israeliene, moment în care se strâng laolaltă toți membrii familiei și prietenii apropiați. Este o ocazie unică pentru turiștii veniți la Tel Aviv să învețe despre tradițiile evreiești, să servească preparate gătite în casă și să aibă o experiență autentică de călătorie.

Ron Huldai, primarul orașului Tel Aviv-Yafo: „Lucrăm din greu pentru a ne asigura că Eurovision va fi o experiență de neuitat pentru toată lumea, inclusiv pentru locuitorii care doresc să facă parte din acest mare boom turistic. Proiectul Shabbat Dinners este una dintre multele modalități de conectare a miilor de turiști cu familiile din Tel Aviv și introducerea lor în minunata tradiție evreiască a Shabbatului.”

Oaspeții vor fi taxați cu aproximativ 50 shekeli pentru a-și asigura locul; toate veniturile vor merge la gazde.

Despre Israel ca destinație de vacanță pentru turiștii români

Israelul este o destinație importantă de călătorie pentru turiștii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel și-a concentrat eforturile pe promovarea orașelor Tel Aviv și Ierusalim ca două destinații de city break într-o singură vacanță, oferind experiențe multiculturale, o viață de noapte intensă, delicii gastronomice și posibilități pentru turismul de aventură. Peste 60 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv și Eilat de principalele aeroporturi din România – București, Timișoara, Cluj, Iași și Sibiu (din luna iulie, 2018). Anul 2018 comparativ cu 2016 a înregistrat o creștere cu 152% a turiștilor români, iar perspectivele rămân extrem de pozitive.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.