Shadow

WTTC avertizează să nu se discrimineze călătorii nevaccinați

Gloria Guevara, președinte și CEO al WTTC (World Travel and Tourism Council), a recunoscut că „va dura mult timp pentru a vaccina  populația globală, în special în țările mai puțin dezvoltate sau în unele grupe de vârstă, astfel că nu trebuie să-i discriminăm pe cei care doresc să călătorească dar nu au fost vaccinați„. În acest sens, ea a reamintit că WTTC apară „testele la plecare pentru toți călătorii, astfel încât pasagerii să poată dovedi că nu au coronavirus și astfel să evite extindere acestuia”. 

 

Guevara a subliniat în acest sens că „până acum doar un mic procent de oameni din întreaga lume au primit vaccinul, dar cei care încă nu îl au pot face un test, pot prezenta un rezultat negativ și pot călători în siguranță”. 

Un regim de teste rapide, rentabil și recunoscut la nivel internațional la punctele de plecare din întreaga lume ar contribui la încetinirea răspândirii virusului și recuperării călătoriilor internaționale, după cum a remarcat Gloria Guevara.

 

De fapt, OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a avertizat deja că nu vom atinge imunitatea de grup în 2021 chiar și cu vaccinuri. Și având în vedere ritmul de vaccinare în principalele comunități turistice, acest lucru este confirmat. 

 

Bunul simț, potrivit președintelui și CEO-ului WTTC, „ne spune că ar trebui să permitem libera circulație a persoanelor care pot dovedi că rezultatul negativ în cadrul testelor, în loc să limiteze călătoriile sau locurile de muncă la o mică minoritate care a fost deja vaccinată”. 

 

Iar în campaniile de vaccinare din întreaga lume, s-a dat prioritate celor mai vulnerabile grupuri, potrivit lui Guevara, „dacă ar fi impusă cerința de a fi vaccinat pentru a călători, grupurile non-vulnerabile, cum ar fi generațiile X, Z si milleniali, ar fi discriminate, care ar putea călători cu un test COVID negativ”. 

 

Și, ea a insistat că „WTTC a solicitat de mult timp un regim de testare rapid, rentabil și recunoscut la nivel internațional în punctele de plecare din întreaga lume, care ar preveni răspândirea virusului și ar contribui la restabilirea călătoriilor internaționale”. 

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.