Shadow

WTTC avertizează că oprirea călătoriilor nu va împiedica răspândirea coronavirusului

Închiderea frontierelor, interzicerea călătoriilor în general și a politicilor guvernamentale extreme nu vor opri răspândirea coronavirusului, spune World Travel and Tourism Council (WTTC)Gloria Guevara, președinte și CEO al acestei entități, a solicitat autorităților din întreaga lume să nu ia măsuri disproporționate în încercarea de a controla Covid-19

Guvernele și cei cu autoritate nu ar trebui să înece călătoriile și comerțul în acest moment. Închiderea frontierelor, impunerea interdicțiilor generale de călătorie și aplicarea politicilor extreme nu reprezintă răspunsul pentru a opri răspândirea coronivarusului”, spune Guevara, care în etapa sa ca ministru al Turismului din Mexic, a trebuit să gestioneze un incident viral important, cum ar fi virusul gripal H1N1.

„Experiența trecută arată că luarea unor astfel de măsuri extreme a fost în cel mai bun caz ineficientă. Rugăm guvernele să exploreze măsuri bazate pe fapte care nu afectează marea majoritate a oamenilor și a întreprinderilor pentru care călătoriile sunt esențiale”, adaugă Guevara. 

Gloria Guevara.

Analiza WTTC arată că 33 de țări, doar 16% din totalul mondial, au raportat cazuri de Covid-19 și că majoritatea pacienților afectați s-au recuperat pe deplin.

Boala are o rată de mortalitate mai mică decât focarele virale anterioare, precum SARS în 2003 și MERS în 2012. 

Milioane de oameni continuă să călătorească zilnic în jurul lumii, indiferent dacă iau zboruri, croaziere, călătorii cu trenul sau conducând. În fiecare lună, conform cifrelor din 2018, o medie estimată de 2,3 milioane de persoane fac croaziere cu foarte puține incidente.

Gloria Guevara afirmă că „moartea este prea mult pentru orice virus, dar acum nu este momentul să intrăm în panică. Înțelegem că există o mare preocupare pentru Covid-19. Cu toate acestea, este important să ne amintim ca ratele mortalității rămân foarte mici și că șansele de a contracta virusul, pentru marea majoritate a oamenilor, sunt foarte îndepărtate dacă călătoresc responsabil și au măsuri simple de igienă„.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.