Shadow

EasyJet anulează zboruri către Italia: coronavirusul lovește cererea

EasyJet a raportat că, după creșterea incidenței cazurilor de COVID-19 sau coronavirus în nordul Italiei, „am observat o scădere semnificativă a factorilor de cerere și de încărcare în interiorul și în afara bazelor noastre din regiunea respectivă„. În plus, au observat și o cerere mai lentă pe celelalte piețe europene. Ca urmare, compania low cost britanică va lua decizia de a anula mai multe zboruri, în special cele care intră și pleacă din Italia, „în timp ce continuăm să monitorizăm situația și să adaptăm programul de zbor pentru a răspunde cererii”. 

Compania adaugă că, deși este prea devreme pentru a stabili care va fi impactul focarului de COVID-19 asupra perspectivei și orientării a anului curent atât pentru compania aeriană, cât și pentru vacanțe, „continuăm să monitorizăm situația cu atenție și vom actualiza piața în timp util”.

EasyJet subliniază că lucrează îndeaproape cu autoritățile și respectă liniile furnizate de Organizația Mondială a Sanității și Agenția Europeană pentru Securitatea Aviației (EASA) pentru a asigura sănătatea și bunăstarea oamenilor și clienților noștri.

„Avem un grup de lucru interfuncțional care s-a întrunit zilnic pentru a ne asigura că toate procesele și politicile noastre rămân eficiente. Procedurile noastre pentru tratarea bolilor transmisibile sunt similare cu cele dezvoltate în timpul epidemiei SARS și a altor urgențe globale de sănătate”.

Între timp, compania low cost britanică, pentru „a ajuta la diminuarea impactului COVID-19”, se concentrează pe asigurarea eficienței operaționale și a economiilor de costuri în mai multe domenii de afaceri, inclusiv:

  • Reduceri bugetare în domenii administrative și cheltuieli discreționare.
  • Recrutarea, promovarea și congelarea plăților în întreaga rețea.
  • Amânarea proiectelor necritice și a cheltuielilor de capital.
  • Oferirea de concediu neplătit și oprirea instruirii neobligatorii.
  • A munci cu furnizori externi pentru a reduce suplimentar costurile.
  • Reasignarea aeronavelor pentru vara anului 2020, care oferă cele mai mari oportunități de venituri în recuperarea pieței.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.