Shadow

WTTC: peste 1.300 de hoteluri verificate în cadrul programului său de sustenabilitate „Basics”

Consiliul Mondial al Călătoriilor si Turismului (WTTC) a prezentat cei 12 indicatori de bază ai sustenabilității pentru toate tipurile de hotelurile la Summitul său global din Filipine, în primăvara anului 2022. Un an și jumătate mai târziu, acesta își încheie primul exercițiu de implementare completă cu peste 1.300 unități verificate în peste 30 de țări din întreaga lume. 

„Bazele sustenabilității hoteliere” au fost adoptate de unele dintre cele mai mari lanțuri internaționale, cum ar fi Jin Jiang, al doilea grup hotelier din lume, cu peste 10.000 de hoteluri, gigantul european Louvre Hotel Group și  Radisson Hotel Group. Nu în zadar, directorul său general Federico González Tejera a fost promotorul acestei inițiative în colaborare cu WTTC.

Inteprid, specialistul în turism de aventură, British Airways Holidays, HBX (fostul Hotelbeds), WebBeds și Abercrombie & Kent s-au alăturat, de asemenea, acestui model. 

Toate aceste aprobări confirmă angajamentul global al industriei hoteliere mondiale pentru un turism mai sustenabil, mii de unități din toate colțurile lumii urmând sa adopte acest program până în 2024. Recentul acord semnat cu Consiliul Global pentru Turism Sustenabil (GSTC) în vederea stabilirii unei rețete structurate care să faciliteze trecerea de la standarde de bază la standarde globale mai avansate în materie de sustenabilitate hotelieră va contribui, fără îndoială, acest lucru.

WTTC: peste 1.300 de hoteluri verificate în cadrul programului de sustenabilitate "Basics"
Prezentarea, în cadrul Summit-ului global WTTC din Filipine, a „Hotel Sustainability Basics”, o inițiativă a lui Federico González Tejera, actualul CEO al Louvre Hotels Group și vicepreședinte executiv al Radisson Hotel Group. Sursă: WTTC.

Julia Simpson, președinte și director general al WTTC, a subliniat că „este singurul program independent care oferă hotelurilor posibilitatea de a-și analiza impactul asupra mediului. Adoptarea programului „Basics” merge din ce în ce mai bine, cu din ce în ce mai multe țări care se angajează să facă schimbări reale și de durată. În continuare, ne concentrăm pe consolidarea acestor eforturi, asigurându-ne că fiecare pas pe care îl facem ne aduce mai aproape de un concept unificat de sustenabilitate hotelieră.

De exemplu, British Airways Holidays, după cum a subliniat Satu Rouhiainen, șeful său de sustenabilitate, „prin susținerea WTTC Basics, oferim partenerilor noștri hotelieri un criteriu corect și recunoscut de industrie pentru a începe călătoria lor în domeniul sustenabilității. Nu numai că ne oferă vizibilitate asupra progreselor hotelurilor, dar le oferă și clienților noștri o modalitate de a găsi unități de cazare angajate în progresul lor în materie de sustenabilitate.

WTTC, după cum conchide organizația, „se angajează să conducă trecerea la un turism mai sustenabil. Prin încurajarea continuă a colaborării și prin stabilirea unei noi sustenabilități, organismul mondial de turism se angajează să asigure un viitor prosper, incluziv și sustenabil pentru acest sector”. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.