Shadow

Un vas de croazieră, blocat după ce a fost respins de 5 țări de teama coronavirusului

Westdarm, o croazieră de lux operată de Holland America Line, a fost blocată după ce mai multe țări au negat ancorarea în porturile lor. Nava, cu 2.257 de persoane la bord, a fost respinsă de Thailanda, Taiwan, Japonia, Filipine și Guam de teamă că ar exista infectați cu coronavirusul la bord. Vasa de croazieră s-a văzut nevoită sa navigheze către Sihanoukiville, Cambodgia, unde a ajuns joi 13 februarie, la ora 7:00, rămânând în port câteva zile pentru debarcare. 

Holland America a raportat că pasagerii debarcați în Sihanoukville vor fi transferați la Phnom Phen pe zboruri charter pentru a călători acasă. Compania va organiza și va plăti toate zborurile spre casă, pe lângă rambursarea integrală a croazieriei și 100% din viitorul credit de croazieră deja comunicat.

Linia de croazieră a asigurat că pasagerii pot merge pe uscat. „Toate aprobările au fost primite și suntem extrem de recunoscători autorităților cambodgiene pentru sprijinul acordat”. 

Compania a indicat că programul de itinerarii din Westerdam nu este încă finalizat. O croazieră din 15 februarie programata în Yokohama a fost anulată. „În acest moment, nu au fost anunțate anulări pentru croazierele cu data de pelcare după 15 februarie. Cu toate acestea, evaluăm impactul restricțiilor portuare actuale din Asia asupra vaselor de croazieră care pleacă pe 29 februarie sau mai târziu”, a comunicat compania de transport maritim.

Westdarm opera o croazieră de 14 zile care a plecat din Hong Kong pe 1 februarie. La bord erau 1.455 de pasageri și 802 de membri ai echipajului. Croaziera a fost programată să debarce pe 15 februarie în Yokohama, Japonia, care nu a autorizat-o.

Holland America afirmă că „toți pasagerii sunt sănătoși și, în ciuda rapoartelor eronate, nu există cazuri cunoscute sau suspectate de coronavirus și nici nu au existat vreodată”. 

Compania de transport va actualiza informația pe site-ul său web.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.