Shadow

UNWTO va promova digitalizarea a un milion de IMM-uri din turism

Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) a prezentat programul Digital Futures, prin care urmărește să promoveze digitalizarea a cel puțin un milion de IMM-uri din turism în următorii trei ani, „oferindu-le competențele și cunoștințele fundamentale necesare pentru a profita de posibilitățile tehnologiilor noi și emergente”, conform surselor UNWTO

 

Secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili, a subliniat în acest sens că „lumea se schimbă foarte repede și vedem că turismul se îndreaptă spre digitalizare„. 

 

Pololikashvili a recunoscut că „întreprinderile mici sunt coloana vertebrală a turismului”. Nu degeaba reprezintă până la 80% din comunitatea de afaceri din turism. Din acest motiv, a considerat că Digital Futures „îi va ajuta să-și revină de impactul pandemiei și va promova sectorul prin inovație și tehnologie”

Secretarul general al UNWTO, Zurab Pololishkavili, în prezentarea programului Digital Futures la sediul IE University din Madrid.

 

Programul va consilia companiile cu un instrument de diagnosticare a pregătirii digitale de referință în șase dimensiuni cheie: conectivitate, creșterea afacerilor, gradul de comerț electronic, Big Data, Analytics și plăți și securitatea IMM-urilor din industrie. 

 

Digital Futures este un proiect dezvoltat de UNWTO în colaborare cu companii în diverse sectoare precum Mastercard, Meta, Amadeus sau Telefonica. 

 

Mai multe inițiative ale OMT pentru a potenția inovația în:

Câștigătorii concursului UNWTO și Sommet Education

Startup-ul românesc Questo printre cele mai bune startup-uri de turism

Unicornii turistici sunt sănătosi după pandemie

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.