Shadow

Ungaria își deschide granițele pentru turiștii europeni

Ungaria și-a deschis granițele turismului european, după ce a ajuns la 5,5 milioane de persoane vaccinate. În plus, a ridicat multe dintre restricțiile care au afectat turismul: utilizarea obligatorie a măștilor a fost eliminată în toate locurile interioare și exterioare, cu excepția instituțiilor de sănătate și asistență socială, în timp ce hotelurile, plajele, restaurantele și spa-urile sunt deschise publicului fără obligația de a deține un certificat de imunitate. 

Noile măsuri afectează cetățenii unguri și toți vizitatorii internaționali. Țara din Europa Centrală a abolit deja controalele interne la frontierele sale Schengen începând cu 23 iunie. De asemenea, s-a deschis pentru titularii certificatului verde digital, disponibil pentru călătorii în Uniunea Europeană de la 1 iulie.

Cei care sosesc în Ungaria din Slovacia, Austria, Slovenia, Croația, Serbia și România prin orice mijloc de transport terestru pot face acest lucru fără carantină sau obligația de a efectua teste suplimentare. Cu toate acestea, cei care intră pe calea aerului trebuie să prezinte certificatul UE de imunitate.

Țara are deja 5,5 milioane de vaccinați.

Pe lângă acest, certificat, Ungaria a încheiat acorduri bilaterale cu 17 țări care permit intrarea fără restricții epidemiologice la frontierele lor pe baza recunoașterii bilaterale a certificatelor de vaccinare.

Cu noile reglementări, toți turiștii naționali și internaționali pot rezerva și se pot caza în unități fără restricții. De asemenea, este permisa utilizarea teraselor și interioarelor tuturor restaurantelor. Vizitatorii vor putea să se bucure din nou de spa-urile și băile termale ale țării, precum și să viziteze teatre, cinematografe și să se bucure de concerte populare de muzică clasică.

Autoritățile din turism declară că siguranța este garantată grație standardelor de igienă cerute oficial tuturor locurilor publice și furnizorilor de servicii.

Cu toate acestea, evenimentele de masă care nu oferă locuri fixe, cum ar fi concerte, festivaluri și localuri de viață de noapte, rămân accesible doar deținătorilor certificatului de imunitate.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.