Shadow

Aeroporturile vor pierde 11 miliarde de pasageri în 2020/2021

În 2021, 4,7 miliarde de pasageri vor fi pierduți în comparație cu prognozele făcute înainte de pandemia de Covid-19 de către Airports Council International (ACI World). Previziunile acestei asociații indică faptul că volumul traficului va fi cu 43,6% sub cifrele din 2019 și cu 47,5% sub prognozele făcute înainte de pandemie. La acestea se adaugă 6,121 miliarde de pasageri pierduți în 2020

 

Raportul Airports Council International (ACI World) publicat în luna martie presupune că, „în ciuda unor semne pozitive de recuperare, impactul COVID-19 asupra veniturilor aeroporturilor va fi resimțit în 2021„. 

 

La cei 6,121 miliarde de pasageri de transport aerian pierduți în 2020 se vor adăuga alți 4,7 miliarde în acest an, potrivit estimărilor făcute de ACI World bazate pe prognozele de creștere a industriei înainte de pandemie: aproape 11 miliarde in doi ani. 

Proiecția evoluției traficului de pasageri până în 2025. Grafic: ACI World.

 

Comparativ cu nivelul din 2019, se estimează o scădere de 43,6% în numărul de pasageri până la sfârșitul anului în 2021. 

 

Această reducere a călătorilor echivalează cu o pierdere de venituri de peste 94 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2021, reducând la jumătate așteptările în comparație cu linia de bază proiectată înainte de pandemie. 

 

„Pe măsură ce perspectivele de recuperare încep să apară în 2021, ACI World estimează că diferitele regiuni ale lumii se vor recupera la ritmuri diferite„, arată un raport al asociației. 

 

Este de așteptat ca piețele cu trafic intern semnificativ să se recupereze în 2023 până la nivelurile anterioare COVID-19, „în timp ce este puțin probabil ca piețele cu o participare semnificativă a traficului internațional să revină la nivelurile din 2019 până în 2024 sau chiar 2025, în unele cazuri”. 

Performanța traficului aerian, în comparație cu previziunile de creștere de înaintea pandemiei. Tabel: ACI World.

 

„COVID-19 rămâne o criză existențială pentru aeroporturi, companii aeriene și partenerii lor comerciali și avem nevoie de sprijin și decizii politice înțelepte ale guvernelor pentru a ne asigura că aviația poate stimula recuperarea economică globală”, a declarat CEO-ul ACI World, Luis Felipe de Oliveira

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.