Shadow

Un tribunal din Italia aprobă achiziționarea de către Lufthansa a 41% din Ita Airways

Curtea de Conturi din Italia a înregistrat aprobarea pentru ca Lufthansa să achiziționeze 41% din Ita Airways. Ministerul italian al Economiei, care deține întreaga companiei, a confirmat faptul că s-a semnat deja contractul.

Ministerul italian al Economiei confirmase deja operațiunea în luna mai, după cum am informat în alt articol.

În cele din urmă, vineri a confirmat faptul că „Lufthansa va achiziționa o participație de 41% din Ita Airways în schimbul unei investiții de 325 de milioane de euro.

Planul de afaceri 2023-2027, împărțit între Ministerul Economiei și Finanțelor și Lufthansa, „prevede o creștere a veniturilor de la 2,5 miliarde de euro planificate pentru acest an la 4,1 miliarde de euro planificate pentru 2027”. 

Lufthansa va injecta 325 de milioane de euro în compania aeriană: Sursa: Ita Airways.

„Ziua de astăzi marchează finalul unei călătorii care a marcat istoria companiei aeriene naționale, cu perspectiva integrării într-o mare companie aeriană europeană”, a declarat Giancarlo Giorgetti, șeful Departamentului de Economiei.

Acordul mai are nevoie de aprobarea Direcției Generale de Concurență a Comisiei Europene. 

Ita Airways a fost înființată în octombrie 2021 ca o companie aeriană independentă de predecesoarea sa, Alitalia, care a fost desființată după ani de zile în care a încercat să evite falimentul. De atunci, Ministerul Economiei, până în prezent unic acționar, a căutat un partener financiar, până în februarie anul trecut, când a apărut informația că Lufthansa intenționa să cumpere 40% din Ita pentru o sumă cuprinsă între 250 și 300 de milioane de euro.

Această operațiune a fost discutată de prim-ministrul italian Giorgia Meloni și de cancelarul german Olaf Scholz în cadrul unei întâlniri bilaterale la recentul G7 de la Hiroshima.

Mai multe informații în:

Lufthansa și ITA Airways sunt la un pas de a ajunge la un acord care include un plan industrial

Lufthansa și MSC vor să cumpere compania aeriană italiană ITA

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.