Shadow

Lufthansa și MSC vor să cumpere compania aeriană italiană ITA

Compania aeriană germană Lufthansa și compania de croaziere italo-elvețiană MSC au prezentat luni o expresie de interes pentru cumpărarea unui pachet majoritar de acțiuni în capitalul companiei aeriene italiene ITA (Italia Transporto Aereo), născută în octombrie anul trecut de la Alitalia, aflată în proces de lichidare. 

 

„Ita Airways a primit astăzi o exprimare a interesului din partea grupului MSC și Lufthansa de a achiziționa majoritatea ITA Airways”, a spus compania aeriană într-o notă, în care a explicat că se deschide un proces pentru a verifica dacă sunt îndeplinite condițiile de acceptare a unei oferte de cumpărare.

 

„Atât grupul MSC, cât și Lufthansa și-au exprimat dorința ca guvernul italian să mențină o acțiune minoritară în cadrul companiei” și au solicitat „90 de zile de exclusivitate pentru a lucra la aceasta manifestare a interesului”, care va fi studiată de Consiliul de Administrație la „o întâlnire viitoare”, a conchis compania, care nu a oferit mai multe detalii.

 

La rândul său, MSC a indicat că „a fost stabilit obiectivul de a crea o asociere cu guvernul italian și compania Lufthansa ca partener industrial al proiectului” și că cele 90 de zile vor permite să verifice dacă sunt îndeplinite condițiile pentru ca operațiunea să poată fi oficalizată. 

 

Grupul de croaziere nu a precizat propunerea sa sau procentul de participare pe care dorește să-l obțină, și s-a limitat la a sublinia că operațiunea ar genera „sinergii pozitive” pentru MSC, Lufthansa și ITA, în domeniul mărfurilor precum și al pasagerilor. 

 

ITA s-a născut în octombrie ca o companie aeriană independentă de Alitalia și cu o mărime mult mai redusă: are în prezent 52 de aeronave și puțin sub 3.000 de angajați, din cei 11.000 pe care le avea fosta companie aeriană națională a Italiei. 

 

Presedintele companiei aeriene, Alfredo Altavilla, a explicat la începutul lunii ianuarie că, în două luni și jumătate de funcționare, ITA a câștigat 86 de milioane de euro, jumătate din ceea ce se aștepta, din cauza pandemiei și a pierderii continuității teritoriale în Sardinia, că a fost câștigată de compania spaniolă Volotea. Apoi, el a mai spus că ITA a dorit să încheie o colaborare cu un partener industrial până în iunie. 

 

Lufthansa era deja interesată să achiziționeze o parte din activele Alitalia în momentul în care administratorii săi de insolvență căutau un cumpărător, dar în cele din urmă a renunțat, pentru că atunci intenția managerilor Alitalia a fost să o vândă integral și nu parțial.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.