Shadow

Turiștii revin în Israel: 36 de zboruri leagă săptămânal Bucureștiul de Tel Aviv

Comunicat de presă

În urma redeschiderii Israelului pentru toți turiștii indiferent de statutul lor de vaccinare, țara se pregătește de o nouă etapă a dezvoltării turismului, care implică atracțiile, spațiile de cazare cât și zborurile internaționale. Ruta București – Tel Aviv era înainte de pandemie una dintre cele mai aglomerate rute aeriene, cu 9 companii care operau până la 60 de zboruri săptămânale.

TURIŞTII REVIN ÎN ISRAEL: 36 de zboruri leagă săptămânal Bucureştiul de Tel Aviv - 17.03.2022 | BURSA.RO

36 zboruri pe săptămână leagă Bucureștiul de Tel Aviv

Șase companii aeriene operează astăzi pe ruta București – Tel Aviv, în fiecare zi decolând spre Tel Aviv aproximativ 5 zboruri. Prețurile sunt la nivelul pre-pandemic; încep de la 90 euro / persoană și pot ajunge și la 250 euro / persoană pentru anumite intervale orare mai solicitate. Cu toate acestea, potențialul pieței încă nu a fost atins, deoarece în anul 2020, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, săptămânal erau operate peste 60 de zboruri spre Tel Aviv. Pasagerii au posibilitatea de a zbura cu companii low cost precum Wizz Air, smart cost precum Blue Air sau să aleagă o companie de linie precum El Al sau Tarom. Ruta mai este acoperită și de către companiile Israir și Arkia, folosite în special de cetățenii Israelieni care călătoresc în România. Zborul durează aproximativ 2,5 ore și este unul dintre cele mai scurte zboruri către Orientul Mijlociu.

Noi hoteluri în Israel

Turiștii care se pregătesc să viziteze anul acesta Israelul pot opta pentru cazări la numeroase hoteluri care deja și-au reluat activitatea cu normă întreagă. De exemplu, hotelul Hod Dead Sea situat pe malul Mării Moarte, și-a deschis deja ușile și a întâmpinat primii săi oaspeți. Parte a lanțului hotelier Herbert Samuel, proprietatea are 205 de camere și vile în zona de nord a Ein Bokek.

În ceea ce privește următorii ani, 2025 se anunță a fi unul încărcat de lansări, printre acestea fiind și 7MINDS Desert Resort, lanțul de hoteluri de tip boutique al Fattal Group, programat să își deschidă ușile turiștilor în 2025 în deșertul Iudeei. Același lanț hotelier va deschide și un hotel de cinci stele, Sea of ​​Galilee, împreună cu Kibbutz Ein Gev în 2025. Proprietatea, care va fi amplasată pe malul Mării Galileii, va avea 120 de camere.

Investiții de 35 milioane de dolari în dezvoltarea infrastructurii turistice

Investițiile în industria turismului vor continua așa cum au comunicat și anterior oficialii țării. Zidul Plângerii, una dintre cele mai emblematice atracții ale Israelului, a  primit aprobarea pentru modernizarea infrastructurii. Cu scopul de a facilita accesibilitatea la transportul public pentru turiștii care vizitează Zidul Plângerii, precum și accesul persoanelor cu dizabilități, Municipalitatea din Ierusalim si Ministerul Turismului din Israel au decis să aloce un buget de peste 35 de milioane de dolari.

Acces în Israel pentru turiștii vaccinați și nevaccinați: test COVID PCR înainte de călătorie și PCR efectuat la intrarea în țară, plus PLF

Începând cu data de 1 martie 2022, turiștii de toate vârstele pot intra în Israel indiferent de statutul de vaccinare împotriva COVID-19. Singura condiție impusă de statul Israelian va consta în două teste PCR, unul efectuat înainte de zbor şi celălalt la aterizarea în Israel. Până la sosirea rezultatului sau maxim 24h, turiștii vor trebui să se autoizoleze la adresa pe care o vor declara, iar testele antigen nu vor fi acceptate.

Pentru a fluidiza călătoriile în Israel și pentru a se asigura că turiștii sunt informați corect referitor la cerințele ce trebuie îndeplinite înaintea și în timpul călătoriei, Ministerul Turismului din Israel a creat și o pagină web dedicată condițiilor de călătorie în contextul COVID. Aceasta poate fi accesată pe acest link: https://israelsafe.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.