Shadow

Turismul în Europa: acestea sunt prognozele până în 2025

În acest 2022, turismul intra-european va fi încă departe de nivelurile din 2019, potrivit previziunilor European Travel Commission (ETC), care indică faptul că nici anul viitor nu vor atinse. Va trebui să așteptăm până în 2024 pentru a depăși aceste cifre, în timp ce 2025 va doborî toate recordurile: vor fi atinși 627 de milioane de călători europeni. 

Astfel, deși cererea de călătorii intracomunitare în Europa a fost reactivată în această vară după oprirea pandemiei,  mai este cale de parcurs pentru a recupera cifrele din 2019, potrivit noii analize realizate de ETC împreună cu Turism. Economie, în care prezintă cele mai recente tendințe și perpective privind turismul european.

Puteți consulta analiza în următorul link.

În acest fel, față de cei 579,6 milioane de călători intracomunitari înregistrați în UE în 2019, prognozele sugerează că în 2022 vor fi 427,6 milioane de turiști europeni. Nici nivelul pre-pandemic nu va fi atins în 2023, cu o prognoză de 514,8 milioane de sosiri.

Astfel, va trebui să așteptăm până în 2024 pentru a depăși aceste cifre: conform studiului de tendințe ETC, se va atinge un nou record de 587,5 milioane de călători intracomunitari, în timp ce în 2025 toate recordurile vor fi dobărâte, cu 627,5 milioane de călători europeni prin Europa. 

Turismul intra-comunitar va depăși nivelurile pre-pandemie în 2024.

Topul destinațiilor

Care vor fi principalele destinații de călătorii intra-europene? În 2025, Spania va conduce clasamentul țărilor cu cea mai mare pondere a acestor călători, situându-se pentru prima dată în fața Franței, cu 13% față de 12,4% pentru țara vecină, și cu Italia pe locul trei, cu 9,2%.

La rândul său, ponderea concurenților precum Grecia, Turcia sau Croația va fi mai mult mai mică, cu 5,3%, 4,8% și, respectiv, 2,5% din piața intra-europeană.

Topul piețelor

În schimb, principalele piețe nu prezintă variații față de anii pre-pandemiei. Piața germană rămâne lider, deoarece  reprezintă 18,6% dintre călătorii intracomunitari, urmată de britanici (12,4%) și francezi (7,1%), în timp ce francezii reprezintă 7,1%.

Recente date ale ETC: Piețe pe distanțe lungi: creșterea prețurilor scade călătoriilor în Europa.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.