Shadow

TUI solicită ca hotelurile să se deschidă pentru a reveni în Mallorca și Grecia începând cu luna iulie

Directorul general al grupului TUI GroupFritz Joussen, a comentat, după prezentarea rezultatelor grupului pentru primul său semestru fiscal din 2020, că va fi posibil să se călătorească în Mallorca și Grecia în această vară începând cu iulie, dacă nivelul de contagiune cu COVID-19 rămâne scăzut. Acum, consideră că hotelurile și restaurantele trebuie să poată deschide pentru a obține un efect secundar.  

„Dacă încă nu este deschis un hotel în Mallorca, nimeni nu va zbura acolo. Dacă se deschid, oamenii vor zbura. Bineînțeles, protecția sănătății trebuie să fie o prioritate”, a adăugat președintele TUI, după cum a informat presa germană. Dar, a adăugat el, vacanțele în Europa ar trebui să fie permise, dacă este în siguranță.

După cum am informat în articolul TUI revine în China, în timp ce pregătește să se întoarcă în Grecia, Insulele Baleare și Bulgaria, începând cu 1 mai, operatorul turistic a reinițiat operarea în China și a evidențiat Grecia, Insulele Baleare, Portugalia sau Bulgariaca destinații unde se așteaptă să se recupereze înainte operațiunile.

Joussen a considerat că situația s-a îmbunătățit în unele destinații de vacanță din Grecia, unde turismul reprezintă până la 40% din produsul intern brut (PIB) vara.

Joussen conversează într-un avion cu un director al grupului într-o fotografie de arhivă.

Cel mai mare grup turistic din lume anticipează că unii turiști vor putea călători în destinații de vacanță în Insulele Baleare, Grecia și Cipru din luna iulie. TUI a anunțat că este pregătit să repornească unele călătorii în Germania și Europa, precum și în hotelurile sale din Sylt și în Mecklenburg-Pomerania Occidentală, în Germania, își va deschide ușile pentru clienți în zilele următoare, potrivit articolului TUI va reduce 8.000 de locuri de muncă din cauza crizei de COVID-19, într-o zi în care grupul a fost știre pentru anunțarea a mii de concedieri care vor avea loc în ajustarea activității pe care o prevede.

Alte hoteluri și cluburi din alte țări europene sunt, de asemenea, pregătite să primească turiștii la aproape două luni de la oprirea activităților organizate de călătorie, croazieră, administrare hotelieră, prin interdicția de călătorie la nivel mondial. De fapt, grupul se pregătește să revină treptat, pe măsură ce sunt reactivitate principalele piețe, potrivit Relaxarea pentru cele 12 mari piețe europene emitente ale TUI.

 

Pariul companiile aeriene și operatorilor de turism

Companiile aereiene Lufthansa, Eurowing și Swiss vor zbura din iunie către mai multe destinații din Germania și Europa, cum ar fi Mallorca (Spania), Sylt și Rostock (Germania)  sau Creta (Grecia).

Președintele Fraport, managerul aeroportului din Frankfurt, Stefan Schulte, a declarat săptămâna aceasta, într-o întâlnire virtuală cu jurnaliștii economici, că traficul de pasageri nu se va recupera rapid și că companiile aeriene vor transporta între 15 și 20% mai puțini pasageri decât în 2019.

Joussen și Schulte anticipează că călătoriile turistice se vor recupera mai rapid decât călătoriile de afaceri, care vor fi înlocuite parțial de întâlniri virtuale și conferințe fără asistența personală.

Tot în ultimele zile, s-a aflat că FTI Group vinde deja Mallorca, Grecia, Portugalia, Turcia, Egipt, Cipru și Maroc  pentru vară și că Jet2Holidays se pregătește să revină în Mallorca până la sfârșitul lui iunie.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.