Shadow

Uber va închide 54 de birouri și va concedia peste 6.000 de angajați

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, Uber a anunțat disponibilizarea a 3.700 de angajați, aproximativ 14% din forța sa de muncă, iar acum va adăuga încă 3.000 (11%), deoarece 45 de birouri din diferite părți ale lumii se vor închide, potrivit unui e-mail, trimis luni de conducerea firmei angajaților săi. Restricțiile de mobilitate și măsurile de distanțare generate de coronavirus au “scufundat” volumul de activitate al companiei. 

 

Pe lângă concedieri, Dara Khosrowshahi, directorul executiv al Uber, a indicat în scrisoarea sa, la care a avut acces Efe, că lucrează pentru „restructurarea” companieiconcentrând-o pe activitățile care constituie „esență” companiei, transportul de persoane și livrare la domiciliu de produse de alimentare, și abandonarea altor proiecte.

 

Deși scrisoarea nu a specificat ce alte proiecte va renunța la Uber, informațiile ziarelor au indicat că dezvoltarea unei linii de vehicule autonome și crearea unei rețele de livrare a mărfurilor ar putea fi două dintre zonele afectate

 

Odată cu reestructurarea și disponibilizările, Uber estimează că va economisi aproximativ 1.000 de milioane de dolari anual (914 milioane de euro), ceea ce a generat iluzie în rândul investitorilor și a determinat acțiunile companiei să crească cu peste 6%, la 34,48% dolari pe acțiuni la jumătatea sesiunii de pe Wall Street. 

 

Din cauza pandemiei, compania de transport partajat și-a triplat pierderile între ianuarie și martie și a fost nevoită să retragă proiecțiile interne care vizau obținerea profitabilității până la sfârșitul acestui an. 

 

În primele trei luni ale anului 2020, Uber a pierdut 2.946 milioane dolari, un număr roșu de trei ori mai mare decât cele 1.016 milioane care a încetat să le primească în aceeași perioada a anului trecut. 

 

În aprilie, la apogeul pandemiei din Vest, călătoriile Uber au scăzut 80% de la an la nivel global

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.