Shadow

Un alt director rus părăsește Consiliul de Supraveghere al TUI

Săptămâna trecută,principalul acționar al TUI Group, omul de afaceri rus Alexei Mordashov, și-a dat demisia din funcția sa din Consiliul de Supraveghere al TUI, fiind unul dintre cei 20 de membrii ai săi. Doar o zi mai târziu, directorul rus Vladimir Lukin a părăsit și el Consiliul, așa cum a anunțat turoperatorul. 

 

Vladimir Lukin a informat TUI că a încetat anterior relația sa contractuală cu societatea de investiții Severgroup, potrivit companiei. 

 

Lukin a fost membru al Consiliului de Supraveghere al TUI din 5 iunie 2019 și consilier special al CEO-ului Severgroup din iunie 2018. 

 

Severgroup este o companie de investiții private fondată în 1993, care realizează investiții pe termen lung și gestionează active în numele lui Alexei Mordashov, potrivit companiei.

 

Principalele sale domenii de investiții sunt în prezent: metalurgie și minerale, ingineria centralelor electrice, exploatarea aurului, prelucrarea lemnului, turismul, comerțul electronic cu alimente integrale, bancar, tehnologia talentelor, capital de risc high-tech, media, publicitate și telecomunicații. 

Datele lui Vladimir Lukin pe site-ul TUI.

 

Decizia lui Lukin o urmează pe cea a lui Mordashov, care a părăsit Consiliul din cauza sancțiunilor pe care Uniunea Europeană le-a impus în această săptămână precum și multor alți oameni de afaceri de naționalitate rusă, cu scopul de a-l împiedica să-și vândă acțiunile în mediul actual al războiului Rusiei împotriva Ucrainei. 

 

Grupul a remarcat că sancțiunile nu au efect asupra operațiunilor companiei, ci asupra lui Mordashov.

 

Mai multe informații despre operatorul de turism și conflict:

Milionarul rus Mordashov părăsește Consiliul de Supraveghere al TUI Group

TUI ajustează rutele și croazierele deși nu are operatori în Rusia sau Ucraina

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.