Shadow

TUI pierde 2,4 miliarde de euro în primele nouă luni ale exercițiului său fiscal

Operatorul de turismul german TUI Group a înregistrat în timpul celui de-al treilea trimestru fiscal, din martie până în iunie, o pierdere netă imputabilă de 934,8 milioane (cu 36,9% mai mica decât cu un an mai devreme), în timp ce în primele trei trimestre ale anului fiscal acesta a fost de 2.409,6 milioane de euro, cu 2,9% mai mult decât anul trecut. În aceste luni, operatorul turistic a văzut cum activitatea a fost reluată după ce restricțiile din cauza pandemiei COVID-19 au fost eliminate și a înregistrat încă 1,5 milioane de rezervări, ajungând rezervările pentru această vară a anului 2021 la 4,2 milioane. Această reluare a operațiunilor s-a tradus în fluxuri de numerar de 320 de milioane. „Cifrele pentru începutul afacerii de vară sunt încurajatoare. Piețele din Germania si Europa continentală arată o cerere mare”, a subliniat CEO-ul grupului Fritz Joussen

Grupul a raportat că cifra a scăzut în primele nouă luni ale anului fiscal curent, care a început în octombrie, la 1.356,9 milioane de euro (-79,6%), datorită faptului că restricțiile de călătorie sunt menținute în toată lumea pentru pandemie. În ultimul trimestru, cifra de afaceri a fost de 649,7 milioane.

Pierderea operațională (Ebit) în aceste nouă luni a fost de 2.046, milioane de euro, cu 7,1% mai mare decât cu un an mai devreme (pierdere de 1.481,4 milioane de euro).

Joussen a subliniat că cererea și rezervările clienților rămân ridicate atunci când restricțiile de călătorie de stat sunt ridicate.

„Când statul revine la libertatea normală a afacerilor, avem mare succes, când statele intervin și restricționează libertatea afacerilor, aceste intervenții au impact asupra rezervărilor”, a subliniat el. 

Grupul a reamintit cum au fost implementate o serie de măsuri de finanțare, inclusiv vânzarea a 21 de hoteluri către Riu Hotels & Resorts, precum și un acord cu 19 bănci internaționale și banca de stat germană KfW pentru extinderea liniilor de credit regenerabile pentru un total de 4,7 miliarde de euro până în vara anului 2024.

Destinații

Care sunt destinațiile de top pentru clienții TUI în această vară? Grupul a indicat că, împreună cu Insulele Baleare, cu Mallorca în frunte, insulele grecești, în special Creta și Rodos, sunt printre cele mai populare destinații.

Potrivit grupului, cererea pentru vacanțele de vară continuă să crească, cu un total de 4,2 milioane de rezervări și o creștere medie a prețurilor de 9% față de vară anului 2019 datorită unei proporții mai mari de pachete de vacanță în rezervările curente.

„În Anglia, călătoriile s-au putut relua abia la jumătatea lunii iulie. Cererea și rezervările se vor reflecta, prin urmare în al patrulea trimestru. Afacerile se întorc și transformarea TUI are un impact clar”, a spus Joussen. 

De asemenea, capacitatea pentru lunile de vară din 2021 se ridică la 60% din 2019, motiv pentru care a fost revizuită în jos. Aceasta este a doua oară când a fost ajustată, după ce a scăzut-o în martie de la 80 la 75%. (A se citi: TUI reduce capacitatea pentru această vară de la 80 la 75%).

De asemenea, în perioada analizată, 283 de hoteluri TUI erau deschise și opt dintre croazierele grupului transportau clienți.

Pentru gigantul german, odată cu ridicarea restricțiilor de călătorie, cererea a crescut semnificativ în ultimele săptămâni, în special pe piețele individuale.

„Este necesar să nu mai folosim considerarea rigidă a nivelurilor de incidență ca măsură a pandemiei. Probabil că vom trăi cu COVID ca și în cazul altor boli infecțioase. Obiectivul este de a atenua contagiile, severitatea și consecințele unei boli”, a susținut managerul. 

Vaccinare

În acelasi timp, Joussen a evidențiat „marele succes al campaniilor de imunizare”. „Vaccinarea protejează: persoanele vaccinate sunt protejate și nu mai reprezintă un risc semnificativ penru ceilalți”, a subliniat el, pentru a susține că toți cei care au dublul standard au „libertățile restabilite”.

În ceea ce îi privește pe cei nevaccinați, el a reamintit că este o „decizie personală”, deși a avertizat că „nu ar trebui să se permită că doar câțiva să stabilească permanent ritmul și să ducă la restricționarea vieții cotidiene a majorității”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.