Shadow

Zborurile din Londra, controlate de un turn digital aflat la 115 km distanță

Aeroportul London City, situat în centrul capitalei britanice, este primul aeroport internațional important din lume controlat în totalitate de un turn digital de control al traficului aerian la distanță, în urma testării intense a tehnologiei revoluționare. Toate zborurile din timpul verii sunt ghidate spre aterizare sau decolare din inima cartierului de afaceri London Docklands de către controlorii de trafic aerian aflați la 115 km distanță la centrul de control al traficului aerian al NATS, un furnizor de servicii de navigație aeriană britanic. Cu sediul în Swanwick, Hampshire, folosind o vizualizare de „realitate îmbunătățită” furnizată de un turn de control digital de 50 m de ultimă generație. Tehnologia marchează o schimbare radicală în gestionarea traficului aerian global. A se citi, de asemenea: Tehnologia viitorului: trei aeroporturi cu control la distanță simultan.

Șaisprezece camere și senzori de înaltă definiție montați pe catarg capturează o vedere de 360 de grade a aeroportului din oraș. Acest lucru este transmis prin conexiuni de fibră foarte rapide către o nouă cameră de control la centrul de control al traficului aerian NATS din Swanwick. O echipă dedicată de controlori folosește imagini live, un flux audio de aerodrom și informații radar pentru a instrui mișcările aeronavelor în și din aeroport.

Acest afișaj vizual unic poate include indicatoare de apel, altitudinea și viteza tuturor aeronavelor care se apropie și ies din aeroport, citiri meteo și urmărirea obiectelor în mișcare.

Tehnologia digitală îmbunătățește semnificativ conștientizarea situației controalelor, permițând decizii rapide și informate pentru a îmbunătăți siguranța și eficiența operațională. 

Zborurile sunt direcționate de controlorii de trafic aerian cu baza la 115 km de aeroport în centrul de control al traficului aerian al NATS în Swanwick.

Alison FitzGerald, directorul operațional al aeroportului London City, a declarat că investițiile în infrastructura inteligentă îi vor ajuta să facă față creșterii viitoare a cererii de pasageri, să îmbunătățească gestionarea traficului aerian și să ofere o capacitate sporită pe măsură ce aviația se va recupera din pandemiei.

Directorul operațional NATS, Juliet Kennedy, a subliniat că este primul turn de control digital important din Regatul Unit și reprezintă o realizare tehnologică semnificativă, în special în contextul COVID-19.

„Tehnologia turnului digital distruge un model care a fost practic neschimbat timp de 100 de ani, permițându-ne să gestionăm în siguranță aeronavele de aproape oriunde, oferind în același timp controlorilor noștri instrumente noi și valoroase care ar fi imposibile într-un turn de control tradițional”. 

Tehnologia a fost inițiată de Saab Digital Air Traffic Solutions, care a testat cu succes sistemul pe aeroporturile Örnsköldisvik și Sundsvall din Suedia.

Magnus Lewis-Olsson, presedintele Saab UK, a declarat: „Aceasta este o etapă importantă pentru Saab în implementarea soluțiilor de trafic aerian la distanță în principalele centre aerospațiale civile cu trafic dens într-un spațiu aerian complex”.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.