Shadow

TUI le va permite clienților să schimbe avionul dacă sunt suspicioși cu privire la 737 MAX

Operatorul de turism TUI a anunțat că va oferi clienților săi posibilitatea de a-și schimba zborul dacă nu doresc să călătorească cu un  Boeing 737 MAX atunci când acesta este din nou operațional. Trebuie amintit faptul că acest model al producătorului american Boeing se află pe teren din 2019, după ce au avut loc două accidente grave în Indonezia și Etiopia. 

 

Acum, Federal Aviation Authority din SUA a reautorizat decolarea acestor avioane în țară, după ce a aprobat modificările software-ului defect care a provocat accidentele. (A se citi: Boeing sărbătorește întoarcerea 737 MAX după 20 de luni de oprire la sol)

 

Atât TUI cât și Ryanair intenționează să opereze MAX de îndată ce returnarea acestuia va fi aprobată și de autoritățile aeronautice ale Uniunii Europene. (A se citi: Boeing 737 MAX: aprobarea amânată pentru ianuarie)

 

În cazul operatorului de turism, acesta a explicat că își va anunța clienții că vor zbura în acest model și le va permite să schimbe avionul cu costuri suplimentare. Desigur, a avertizat că nu este întotdeauna posibil să notifice un astfel aspect, deoarece uneori se produc modificări de ultim moment din motive pur operaționale. 

 

Ryanair a explicat însă publicației Which? că nu va informa clienții despre aeronava cu care va opera zborul său și nu va permite modificări gratuite ale acesteia. Compania aeriană asigură faptul că este imposibil pentru aceasta să informeze clienții despre avionul pe care îl va folosi pentru zborul său, pe care îl rezervă în medie cu săptămâni în avans, atunci când „ca toate companiile aeriene”  ia decizia asupra avionului care va fi utilizat în aceeași zi înainte de plecarea zborului. 

 

O chestiune de volum clar, deoarece TUI are doar cinci 737 MAX, cu sediul principal în Manchester, de unde operează zboruri de lungă distanță către Europa sau Africa de Nord, în timp ce Ryanair are o comandă de 210 avioane de acest model.

 

Puteți vizita articolul de referință pe Tavelmole

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.