Shadow

TUI dispune de 1.400 mil. € pentru a face față loviturii dure a Covid-19

TUI Group a fost nevoit să-și revizuiască perspectivele pentru anul 2020 ca urmare a impactului dur al coronavirusului în sectorul turismului, deși asigură că are un sprijin de 1.400 milioane de euro în numerar și alte facilități. Cel mai mare grup european a explicat într-o declarație pentru investitori că suspendă marea majoritate a operațiunilor de călătorie până la o notificare suplimentară, inclusiv turoperare, croaziere și hoteluri. 

Compania a subliniat că această decizie este destinată să contribuie la eforturile guvernelor de a stopa răspândirea Covid-19.

În conformitate cu această situație, Consiliul de Administrație a decis vineri, 15 martie, să retragă prognoza pe care a făcut-o cu privire la rezultatele întregului an pentru anul 2020, pe 11 februarie, și să se abțina de la a face o nouă prognoză în circusmtanțele prezente. Bilanțul din luna februarie era foarte pozitiv, în ciuda faptului că suferea deja efectul Covid-19 asupra acțiunilor sale.

Imagine a Consiliului General al Acționarilor 2020 care a avut loc în luna februarie.

Având în vedere escaladarea puternică a virusului, grupul asigură că evaluează continuu situația și dezvoltă măsuri pentru a sprijini clienții, partenerii și stakeholders.

TUI subliniază că are aceste 1.400 milioane de euro în numerar și alte facilități și că, în plus, comportamentul afacerii până în prezent a fost în conformitate cu așteptările care au fost stabilite înainte de apariția Covid-19. Pentru a evita un impact puternic asupra profiturilor, el asigură că aplică deja măsuri pentru reducerea costurilor și va solicita, de asemenea, măsuri guvernamentale lansate pentru a sprijini companiile până la revenirea lor la normal.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.