Shadow

TUI se deslistează de la Bursa din Londra pentru a se concentra pe listarea la Frankfurt

Adunarea generală anuală a TUI Group a decis în cele din urmă, cu o majoritare foarte mare ca, după zece ani, compania nu va mai fi listată la Bursa de Valori din Londra. Această decizie a fost luată după ce unii investitori au pus la îndoială operativitatea unei duble listări, atât în capitala britanică, cât și la Frankfurt. În urma acestei decizii, propusă de Comitetul Executiv și de Consiliul de Supraveghere, compania va continua să fie listată doar la bursa germană. 

Nu au existat surprize, iar TUI Group, după 10 ani, părăsește Bursa de Valori din Londra. După cum am informat în alt articol, Adunarea Generală urma să decidă ieri prin votul acționarilor săi dacă se menține listarea atâta la Londra, cât și în Germania.

Grupul părăsește bursa britanică, unde și-a început parcursul în urma fuziunii dintre TUI Travel și TUI AG, aprobată în octombrie 2014, la propunerea Comitetului Executiv și a Comitetului de Supraveghere și cu scopul de a simplifica structura de listare.

Propunerea, care a fost aprobată astăzi de o majoritate foarte mare de acționari (98,3%), vine după ce investitorii s-au întrebat dacă listarea dublă la Bursa de Valori din Londra și Frankfurt mai este optimă sau dacă este necesară o simplificare a listărilor și includerea în MDAX, unul dintre principali indici de referință ai bursei germane.

Mathias Kiep, directorul financiar al TUI, recomandase acționarilor grupului să se delisteze de la Bursa de Valori din Londra, ceea ce s-a și întâmplat în cele din urmă. Kiep s-a declarat mulțumit de rezultat și a subliniat avantajele „clare” ale listării la Frankfurt: „Structurile sunt simplificate, lichiditatea este centralizată și îmbunătățită într-un singur loc de tranzacționare, iar structura simplificată și susține cerințele UE privind proprietatea și controlul companiilor noastre aeriene.

TUI se deslistează de la Bursa din Londra
Adunarea generală anuală a TUI a decis retragerea de la Bursa de la Londra. Sursă: TUI Group

Totuși, el a precizat că „piața britanică rămâne una dintre activitățile noastre principale și acest lucru nu afectează strategia noastră de a avea o bază largă de acționări”.

Retragerea de la Bursa de Valori din Marea Britanie ar trebui să aibă loc în iunie, în același timp cu listarea planificată la MDAX.

Noua abordare a companiei indică faptul că, la Bursa de Valori din Frankfurt, ar urma să aibă loc un upgrade la segmentul de piață Prime Standard, unde listarea ar începe în jurul datei de 8 aprilie, conform calendarului actual.

TUI se deslistează de la Bursa din Londra
Decizia de a renunța la dubla contribuție este un răspuns la punerea în discuție a unei necesare simplificări a structurilor. Sursă: Pexels

Decizia de a părăsi Londra vine, de asemenea, în aceeași zi în care grupul și-a publicat rezultatele, cu venituri în creștere cu 15% în primele trei luni ale anului 2024, la 4,3 miliarde de euro, datorită „apetitului puternic al consumatorilor pentru călătorii” și a „performanței operaționale solide” a companiei.

Mai multe știri despre TUI Group

Venituri record pentru TUI: 20,7 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 25%

TUI relansează First Choice cu pachete fără zboruri pentru tineri

Vara 2023: TUI a recuperat 95% din rezervările pentru 2019

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.