Shadow

Traficul atinge 71% din nivelurile din 2019 în august

În august, zborurile au revenit la 71% din nivelurile din 2019 în toată Europa. Cu toate acestea, această medie acoperă o mare variație a datelor privind creșterea traficului între țări și între diferite tipuri de flux pentru fiecare. Graficul de la Eurocontrol, organismul care gestionează navigația aeriană europeană, ilustrează această variație, oferind exemple de pe unele dintre cele mai mari piețe de aviație din Europa

 

În trimestrele anterioare ale acestui an, tendința datelor a arătat că zborurile interne s-au menținut și s-au recuperat mai bine în timpul pandemiei decât zborurile internaționale. Vara aceasta, tendința a continuat. De fapt, Turcia a depășit deja în iulie numărul de zboruri interne din 2019. Apoi, Italia a depășit acest număr în august, atingând 107% din 2019, cu Franța, Grecia, Norvegia și Spania la 90% sau mai mult. Pe grafic, zborurile interne germane se remarcă deoarece sunt depășite de alte fluxuri. Acesta este, de asemenea, cazul României, în cazul căreia zborurile internaționale au depășit în iulie zborurile interne, ajungând în iulie la 83% din zborurile anului 2019. Sosirile și plecările internaționale includ zboruri de lung și scurt curier, atât de pasageri cât și de marfă. Restricțiile Covid-19 de călătorie pentru pasageri au afectat în primul rând zborurile internaționale de pasageri și acest lucru se reflectă în numărul relativ scăzut al acestor operațiuni comparativ cu cele interne. 

 

Pe grafic, Regatul Unit și Norvegia rămân deosebit de slabe în acest flux: încă mai puțin de jumătate din nivelurile din 2019. Destinațiile turistice cheie, pe de altă parte, au cunoscut o recuperare rapidă în iulie și cu atât mai mult în august. 

 

Cu toate acestea, zborurile care nu aterizează pe aeroporturile din țara pe care o survolează contribuie semnificativ la veniturile furnizorului său de servicii de navigație aeriană. Regatul Unit are cele mai slabe survolări din aceste opt țări, iar Irlanda și Atlanticul de Nord, care reprezintă majoritatea acestui flux, se recuperează lent. Italia și Spania sunt mult mai puternice, cu o accelerare semnificativă din iulie. 

 

Evoluția celorlalte țări poate fi găsită la acest link.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.