Shadow

Traficul aerian german, cu mult sub nivelul de dinainte de criză

Asociația germană a aeroporturilor ADV a avertizat că traficul aerian german în 2023 a scăzut mult sub nivelul de dinaintea crizei, menționând o redresare lentă a călătoriilor în Germania în comparație cu alte țări europene, în special a traficului aerian intern, potrivit raportului anual al traficului aerian german publicat de asociația patronală a aeroporturilor germane, care prezintă cifre foarte dezamăgitoare pentru nivelurile din 2019.

Aeroporturile germane au înregistrat 197,19 milioane de pasageri. Potrivit ADV, rata de recuperare este mai mică de 79% din nivelurile de trafic de dinainte de Covid 19.

Organizația subliniază, de asemenea, că redresarea slabă a traficului intern german este deosebit de remarcabilă. Aproximativ 23 de milioane de pasageri au zburat în Germania în 2023, ceea ce corespunde unei creșteri de 22,7% față de anul precedent. Cu toate acestea, în comparație cu nivelurile de dinaintea crizei, traficul aerian intern reprezintă mai puțin de 50%, un segment care, în majoritatea țărilor, și-a revenit înaintea traficului internațional.

Traficul aerian german, cu mult sub nivelul de dinainte de criză
Aeroportul Frankfurt, primul aeroport german (Sursă: Lufthansa).

Cifrele de trafic european cu aeroporturile germane au crescut, de asemenea, anul trecut, raportând aproximativ 135,5 milioane de pasageri, ceea ce corespunde unei creșteri de 16,3% față de 2022. Cu toate acestea, acest segment este încă cu aproape 15% sub nivelul de dinaintea crizei.

Cifrele privind traficul intercontinental sunt mai încurajatoare: aproximativ 38 de milioane de pasageri au zburat pe rutele intercontinentale, ceea ce corespunde unei creșteri de peste 30% față de anul precedent, ajungând la 87,3% din nivelurile de dinaintea crizei.

ADV notează că, în general, în special în ceea ce privește recuperarea după criza pandemică, călătoriile din Germania sunt în urma altor țări europene, unde nouă din zece pasageri s-au întors deja, potrivit asociației aeroporturilor.

Asociația aeroportuară afirmă că acest lucru se datorează în principal taxelor și impozitele guvernamentale ridicate pe aeroporturi, securității aviatice și probleme legate de controlul traficului aerian. Guvernul federal a decis recent să majoreze taxa pe bilet începând cu luna mai, ceea ce face ca zborurile să fie mai scumpe.

Mai multe informații în

7 aeroporturi germane afectate de greva de azi a Lufthansa

O nouă grevă în Germania va afecta miercuri 100.000 de pasageri

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.