Shadow

Doresc locuitorii din Kyoto întoarcerea turiștilor?

Un scurt documentar de opt minute de Norm Nakamura, un artist canadian cu mai multe talente, ne oferă o privire asupra situației din Kyoto, una dintre principalele destinații turistice ale Japoniei, după luni de pandemie și o scădere drastică a vizitatorilor. „Comparativ cu anii anteriori de overtourism, străzile aglomerate anterior sunt acum goale. Dar întrebarea este, cum se simt locuitorii orașelor în legătură cu asta?, explică autorul reportajului în introducere. 

În turneul său pe străzile din Kyoto, autorul documentarului discută cu bătrâni, tineri, vânzători, ambulanți, vecini …

Iar cel mai frecvent răspuns găsit este oarecum nedumerit: locuitorii orașului au sentimente duble, aparent contradictorii între ele.

Pe de o parte, văd avantaje în faptul că orașul este acum mai liniștit, deoarece mulțimile au dispărut. Totul este mai liniștit când vine vorba de mers pe stradă, găsirea parcării, urcarea în autobuz sau mersul la rugăciune în centrele religioase.

„Există un amestec de aspecte pozitive și negative în situația actuală și personalmente sunt personal divizată”, spune o tânără din Kyoto.

Dar recunosc, de asemenea, că mulți dintre prietenii și cunoștințele lor care lucrează în magazine, cafenele, hoteluri etc. au o perioadă economică foarte proastă din cauza dispariției vizitatorilor.

Dar nu numai căderea veniturilor economice îi îngrijorează.

Mai mulți dintre cei intervievați simt, de asemenea, că pierd oportunitatea de a întâlni oameni din alte părți ale lumii.

Iar unii, atât de tineri, cât și bătrâni, le lipsește, de asemenea, zumzetul și „energia” care existau înainte în oraș, spre deosebirea de „goliciunea” de astăzi.

Documentarul poate fi văzut în acest videoclip de mai jos:

Trasee de drumeții prin Kyoto

Pentru călătorii interesați să descopere fosta capitală imperială a Japoniei dintr-o perspectivă diferită, biroul de turism de la Kyoto recomandă trasee circulare prin munții și pădurile sale.

„Peisajele naturale oferă multe opțiuni pentru practicarea sportului și pentru a te bucura de aer liber și pot fi explorate pe cele cinci trasee de drumeție cunoscute sub numele de „Kyoto Round Trail”, 84 de kilometri de aventură și natură exuberantă care înconjoară vechea capitală antică”, explică biroul de turism.

Pistă de drumeții în Fushimi Inari, Kyoto.

Cele cinci trasee (Higashyama, East Kitayama, Nishiyama și Keihoku) au niveluri diferite de dificultate și distanțe, „cu plimbări blânde și relaxate sau trasee mai complicate, adăpostite de păduri bogate care ascund temple, altare și monumente care mărturisesc cultura locală”.

„Diferitele trasee trec prin păduri adânci, cursuri de apă limpede și peisaje rurale. Și este, de asemenea, posibil să vedeți mostre ale bogatului patrimoniu cultural din Kyoto, precum și diferite puncte de vedere de unde sa te bucuri de puncte de observație impresionante al peisajului urban din Kyoto cu o perspectivă unică a orașului”, indică biroul local de turism.

Traseu din satul Ohara, Kyoto.

Accesul la aceste trasee este posibil datorită stațiilor de tren și a stațiilor de autobuz situate aproape de inceputul diferitelor rute.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.