Shadow

Top 12 destinații în care să călătorești în 2023

Asociația European Best Destinations (EBD) a anunțat cele mai bune destinații din Europa din 400 de opțiuni pentru călătorii în 2023, pe baza voturilor a peste jumătate de milion de călători din 178 de țări. Un infographic realizat de Statista prezintă cele mai alese 12 pentru o escapadă culturală, romantică, urbană sau pentru cumpărături. 

În ediția din 2023, s-au strâns 686.244 de voturi, iar pagina de votare a fost distribuită de peste 193.000 de ori pe rețelele de socializare. 48% dintre votanți au fost europeni și 52% din străinătate, cea mai mare proporție de când se face această recunoaștere, ceea ce confirmă faptul că „turiștii străini manifestă un interes puternic pentru călătoriile în Europa.

Statistic: Favorite destinations to visit in Europe in 2023, by number of votes | Statista
Sursă: Statista

Varșovia a fost cea mai votată destinație turistică, cu un număr record de voturi față de câștigătorul de anul trecut. Organizația subliniază că liderul clasamentului în 2023 este „un oraș frumos, primitor, verde, deschis, perfect pentru o escapadă de familie, culturală de cumpărături sau romantică”.

Capitala Poloniei este destinația preferată de călătorii americani, irlandezi, austrieci, englezi și australieni, detaliază EBD.

Locul al doilea este ocupat de Atena, care se remarcă prin mâncarea, arta și cultura sa. Capitala Greciei se află pentru a doua oară în topul celor trei destinații preferate de călători și este, de asemenea, premiată printre cele mai bune destinații de artă stradală din Europa.

Podiumul este completat de Maribor (Slovenia), apreciat pentru natura sa înconjuratoare și pentru numeroasele sale evenimente culturale și sportive.

Dupa Brexit și Covid, Londra s-a aflat din nou în top 10 destinații preferate de călători. Printre primele 20 de destinații, Spania are trei: Toledo, Tossa de Mar și Soller.

Prima destinație spaniolă din acest clasament este Toledo, pe care EBD o descrie ca fiind „una dintre cele mai bune destinații medievale din Europa și una dintre cele mai bune destinații Erasmus din Europa”, datorită universității sale.

Grecia este cea mai căutată țară pe EBD în ultimele 12 luni și pe primul loc în topul celor mai bune țări de vizitat în Europa. Atena, Rodos și Milos sunt primele trei destinații grecești din top 20.

A doua cea mai căutată țară a fost Portugalia, urmată de Italia, Franța și Spania.

Cele mai bune 20 de destinații din Europa

 1. Varșovia
 2. Atena
 3. Maribor
 4. Viena
 5. Cittadella
 6. Essen
 7. Veszprém
 8. Londra
 9. Grenoble Alpi
 10. Mannheim
 11. Porto Santo
 12. Toledo
 13. Faial
 14. Rodos
 15. Copenhaga
 16. Tossa de Mar
 17. Ascona-Locarno
 18. Milos
 19. Praga
 20. Soller

A se citi și Cele mai bune 33 orașe din Europa, potrivit Brand Finance.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.