Shadow

Cele mai bune 33 orașe din Europa, potrivit Brand Finance

Europa are 33 din cele 100 „cele mai bune orașe din lume”, potrivit noului clasament întocmit de Brand Finance, care evaluează, printre altele, aspecte precum viața de zi cu zi, studiu, posibilitatea de a munci sau de a investi. Pe podium apar Paris și Londra. Bucureștiul apare și el în acest clasament. 

După cum se poate observa în clasamentul celor mai bune 100 de orașe din lume. Europa are o treime din orașele cele mai bine evaluate. Rezultatele provin dintr-un sondaj efectuat în rândul a 15.000 de persoane din 20 de țări.

Ce se evaluează în Brand Finance City Index?

Pentru o evaluare cuprinzătoare a brandului orașului din clasament, sondajul a măsurat gradul de familiaritate, dar și reputația generală și considerarea personală despre fiecare oraș ca loc în care să trăiești, să lucrezi la nivel local, să faci telemunca, să te pensionezi, să vizitezi sau să investești.

La acestea se adaugă la alte 45 de atribuite de bază agrupate în șapte piloni: afaceri și investiții, locuibilitate, cultură și patrimoniu, oameni și valori, sustenabilitate și transport, guvernanță, plus educație și știință.

Londra, marele câștigător

Încoronată învingătoare, Londra se situează pe primul loc în două dintre cele șapte misiuni cheie: studii și vizite. De asemenea, se află în primele patru locuri în toate celelalte dimensiuni.

Capitala britanică găzduiește cele mai bune universități de top și colegii de pregătire universitară de prestigiu, atrăgând studenți din întreaga lume. Locul întâi în clasamentul mondial al Londrei ca cea mai bună destinație de vizitat este susținut de locul al treilea în clasamentul pentru muzee și galerii de artă, precum și pentru mariile teatre și locații muzicale. Atractivitatea orașului poate fi atribuită și identității și caracterului său puternic, care îl plasează pe locul trei în lume.

Cele mai bune 33 orașe din Europa, potrivit Brand Finance
Londra este cel mai bun oraș din lume, potrivit Brand Finance. Sursă Unsplahs.

În cazul Parisului, clasat pe locul trei în lume, acesta este al doilea cel mai cunoscut oraș din lume și al treilea cel mai bun oras din lume pentru a fi vizitat. Capitala franceză este lider mondial în ceea ce privește cultura și patrimoniul, ocupând primul loc în clasament pentru arhitectura sa, pentru marile muzee și galerii, precum și pentru marile teatre și spații muzicale. De asemenea, este apreciată pentru că este deschisă și primitoare, distractivă și are o identitate și un caracter puternic, deși rămâne în urmă la capitolul amabilitate (locul 25).

Situat pe locul șase în Europa, Zürich se evidențiază ca fiind cel mai bun oraș din lume pentru a lucra la nivel local, a face telemuncă, a investi și a ieși la pensie, dar gradul redus de familiaritate îi subminează potențialul.

Bucureștiul câștigă recunoaștere

Capitala României câștigă treptat recunoaștere pe scena mondială. Bucureștiul ocupa locul 32 în clasamentul orașelor europene și 68 la nivel mondial. Orasul și-a îmbunătățit scorurile în ceea ce privește considerarea personală, locuibilitatea și guvernanță, dar are un grad de familiaritate foarte redus. Potrivit Brand Finance, acest lucru sugerează că, pe măsură ce familiaritatea crește, iar atributele pozitive ale Bucureștiului devin mai clare pentru o gamă mai largă de respondenți la nivel global, orașul are potențialul să obțină un scor mai bun și să concureze cu celelalte capitale europene.

„Percepția despre București pe scena mondială evoluează pozitiv, orașul fiind recunoscut pentru patrimoniul său turistic, pentru vitalitatea sa culturală și pentru mediul de afaceri în creștere. Pe măsură ce continuă să se dezvolte și să își abordeze provocările. Bucureștiul are potențialul de a se impune ca o capitală europeană importanttă și de a atrage și mai multă atenție din partea vizitatorilor, investitorilor și persoanelor creative din întreaga lume”, afirmă Mihai Bogdan, magager Brand Finance România.

Cele mai bune 33 orașe din Europa

 1. Londra, Anglia
 2. Paris, Franța
 3. Amsterdam, Țările de Jos
 4. Barcelona, Spania
 5. Roma, Italia
 6. Zürich, Elveția
 7. Berlin, Germania
 8. Milano, Italia
 9. Manchester, Anglia
 10. Geneva, Elveția
 11. Madrid, Spania
 12. Viena, Austria
 13. Luxemburg, Luxemburg
 14. München, Germania
 15. Stockholm, Suedia
 16. Copenhaga, Danermarca
 17. Hamburg, Germania
 18. Liverpool, Anglia
 19. Dublin, Irlanda
 20. Frankfurt, Germania
 21. Bruxelles, Belgia
 22. Edinburgh, Scoția
 23. Lisabona, Portugalia
 24. Roterdam, Țările de Jos
 25. Oslo, Norvegia
 26. Praga, Republica Cehă
 27. Helsinki, Finlanda
 28. Atena, Grecia
 29. Lyon, Franța
 30. Marsella, Franța
 31. Varșovia, Polonia
 32. București, România
 33. Zagreb, Croația

Mai multe știri despre subiect:

Clasamentul celor mai bune 100 orașe din lume

Top 10 orașe preferate de călătorul de lux în 2023

 

Sursă: hosteltur.com și brandfinance.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.