Shadow

Deputații merg cu trenul de la Bruxelles la Strasbourg și ajung la Disneyland

Un tren care transportă sute de europarlamentari și oficiali ai Parlamentului European, luni, de la Bruxelles la orașul francez Strasbourg, pentru a participa la sesiunea plenară a Parlamentului European, a ajuns din greșeală în stația parcului tematic Disneyland Paris, cu o amânare de 46 minute și multe glume pe rețelele socializare, unele chiar de la parlamentari. 

În fiecare lună, Parlamentul European închiriază trenuri exclusiv pentru deputații și funcționarii UE pentru a face naveta între cele două sedii din Bruxelles și Strasbourg, în estul Franței. Deputații europeni și echipele lor își desfășoară practic toate lucrările de comisie și activitățile zilnice în capitala europeană, iar la Strasbourg, sesiunile au loc patru zile pe lună.

Deși această duplicare a sediilor parlamentare a fost criticată pentru că nu este practică și pentru amprenta de carbon pe care o lasă, desfășurarea a douăsprezece sesiuni plenare pe an în orașul francez este garantată de tratatele europene, iar guvernul de la Paris o apără până în pânzele albe.

Deputații merg cu trenul de la Bruxelles la Strasbourg și ajung la Disneyland
Stația Marne-la-Vallée Chessy, foarte aproape de Disneysland. Sursă: Wikimapia.

Se pare că mecanicul trenului a făcut o greșeală după ce a plecat de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris și a luat-o pe calea ferată care duce la stația Marne-la-Vallée Chessy, situată lângă parcul de distracții, a confirmat compania feroviară de stat SNCF.

„Echipa Disneyland”, a scris europarlamentarul olandez Samira Rafaela într-o fotografie pe care a postat-o pe X, care o arată în vagonul cafenea al trenului, alături de colegul său Mohammed Chahim, care părea să bea limonadă.

„Din păcate, nu am putut pleca”, a declarat un oficial UE, care a adăugat că a zărit vârful roller coasterului Space Mountain în timpul scurtei opriri la boxe.

„Toată lumea aici râde de nebunia situației. S-a strigat chiar și pentru „un singur”, a glumit un asistent parlamentar, referindu-se la campania de oprire a călătoriilor la Strasbourg. Un altul s-a plâns că nu există „nicio călătorie gratuită” în tren.

Mecanicul a trebuit să meargă la celălalt capăt al trenului, să-l repornească și să călătorească în cealaltă direcție.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.