Shadow

Airbnb se listează pe bursă, dublând valoarea inițială a acțiunilor sale

Airbnb a debutat pe bursa Nasdaq de tehnologie joi și i-a mers foarte bine. Compania a depășit dublul valorii inițiale a acțiunilor sale de miercuri seara: 68 de dolari pe acțiune, prețul la care a intrat pe piață, prima modificare a fost făcută la 146 de dolari. La 21:00, ora României, prețul acțiunilor crescuse cu 125% și a închis sesiunea la 113,24%

 

Prețul acțiunilor platformei digitale Airbnb a crescut joi, cu 113,24%, după premierea sa pe Wall Street, în conformitate cu experții care au anticipat că ar putea dubla prețul inițial, stabilit la 68 de dolari. 

 

La ora 14:30, ora locală (19:30 GMT), acțiunile platformei de închirieri de vacanță se ridică la 145 de dolari, adică cu 77% mai mult decât în momentul premierei sale pe piață, care a fost înconjurată de mari așteptări. 

 

Experții au avansat că prețul acțiunilor Aribnb, care este listat sub denumirea ABNB în indicele Nasdaq, ar putea fi de aproximativ 155 de dolari, aducând Airbnb la o evaluare de de aproape 93 de miliarde de dolari, cu mult peste ce era așteptat. La evaluarea sa actuală,  platforma valoarează mai mult decât Uber, și decâat marile hoteluri Marriott și Hilton combinate

 

Premiera companiei de tehnologie este una dintre cele mai așteptate ale anului pe Wall Street, mai ales după ce a fost forțată să-și modifice planurile din cauza izbucnirii pandemiei de coronavirus. 

 

Potrivit canalului de specialitate CNBC, saltul înregistrat de prețul acțiunilor este al zecelea cel mai mare înregistrat în 2020 de o companie la ieșirea pe piața bursieră de pe Wall Street. 

Airbnb a debutat pe bursa Nasdaq joi. Fotografie: El Correo.

 

Lovit de pandemie

Airbnb a planificat să intre în bursă în urmă câteva luni, dar a fost întârziat din cauza impactului pe care criza de sănătate l-a avut asupra afacerilor sale și a întregului sector turistic. A rezistat furtunii căutăm injecții financiare, disponibilizând un sfert din forța de muncă și renunțând la operațiuni în afara activității sale principale. 

 

În al treilea trimestru, rezervările prin intermediul platformei au început să se recupereze, în special datorită sejururilor multor americani în casele rurale din apropierea caselor lor în timpul sărbătorilor. 

 

După o scădere a veniturilor în prima jumătate a anului, Airbnb a realizat un profit de aproximativ 219 milioane de dolari între iulie și septembrie

 

Deși pandemia continuă să fie o amenințare majoră pentru afacere, compania beneficiază de entuziasmul pieței pentru stocurile de tehnologie înainte de debutul său pe piața de valori. 

 

Astfel, când și-a început prezentările la investitori acum două săptămâni, Airbnb a stabilit un interval de preț pentru acțiunile sale cuprins între 44 și 50 de dolari, suma care a crescut progresiv la 68 de dolari și că, dacă se vor îndeplini ultimele prognoze, aceasta va fi fost pulverizată joi. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.