Shadow

Accor anunță întoarcerea legendarului Orient Express în 2023

În urmă cu mai bine de 150 de ani, George Nagelmackers a lansat primul tren de lux: legendarul Orient Express. Acest proiect de turism feroviar va rula din nou la inițiativa Accor Group și operatorul de hoteluri de lux Arsenale, care vor lansa Orient Express La Dolce Vita în 2023, când este de așteptat să primească primii săi pasageri din Italia. Șase trenuri se vor îmbarca prin diverse itinerarii emblematice în 14 regiuni italiene și, în plus, vor exista trei rute internaționale de la Roma la Paris, Istanbul și Split. 

 

Totodată, trenul va face o escală la Roma, unde compania va deschide Minerva, primul sediu al brandului său de hoteluri de lux Orient Express Hotel, în 2024, potrivit lanțului.

 

Conceptul acestor noi trenuri Orient Express La Dolce Vita aduce un omagiu pentru ‘La Dolce Vita’, o perioadă istorică de glamour, bucuria de a trăi și fervoare artistică în Italia din anii 1960.  

 

Orient Express Dolce Vita.

 

De asemenea, datorită asocierii cu Trenitalia și Fondazione FS Italiene, Orient Express invită pasagerul să călătorească prin peste 16.000 de kilometri de linii de cale ferată viabile, dintre care 7.000 nu sunt electrificate și sunt un vestigiu al istoriei Italiei.

„Noi cei de la Accor considerăm ca este un privilegiu imens să relansăm brandul istoric Orient Express pentru călătorii pasionați și exigenți. Aceste trenuri oferă o noua viziune asupra călătoriilor de lux care depășește imaginația noastră”, explică Sébastien Bazin, CEO al Accor. 

 

În acest sens, el subliniază că asocierea lanțului cu Arsenale Group ne-a deschis noi orizonturi „în perfectă armonie cu moștenirea și filosofia Orient Express, și marchează dorința noastră constantă de a continua să avansăm. 

Unul dintre apartamentele de lux.

 

Proiectat de Dimeroestudio, studioul de arhitectură și design fondat de Emiliano Salci și Britt Moran în 2003, trenul Orient Express La Dolce Vita întruchipează arta italiană de a trăi și toate tradițiile sale cu un spirit de călătorie mai contemporan. 

 

Decorul somptuos va împodobi 12 de cabine de lux, 18 suites și un suite de onoare și un restaurant, toate recreând maiestria, designul și creativitatea anilor 1960 și 1970.

Brandul hotelier

Acest prim hotel Accor sub brandul hotelier Orient Express este de așteptat să i se alăture în următorii ani și alte patru în Londra, Paris, Milano și Florența, potrivit lanțului, care intenționează să aibă 10 proprietăți până în 2030. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.