Shadow

Tehnologia va fi esențială în aeroporturi pentru recuperarea zborurilor

Aeroporturile și-au accelerat investițiile în tehnologie pentru a stimula recuperarea călătoriilor din cauza pandemiei de COVID-19, potrivit unui raport al Airports Council International (ACI). Conform studiului realizat împreună cu firma de consultanță tehnologiă SITA, aceste infrastructuri cheltuiesc 5,46% din veniturile din 2020 pe IT, ceea ce reprezintă în jur de 3,5 miliarde de dolari (2.929 M €) în cheltuieli absolute. 55% dintre managerii aeroporturilor estimează că bugetele lor alocate IT pentru 2021 vor rămâne aceleași sau vor crește

ACI World a colaborat cu SITA în ultimii 17 ani pentru realizarea sondajului său anual cu privire la tendințele IT în aeroporturi. Cel mai curpinzător studiu de acest gen din industria globală a aeroporturilor, a fost realizat în ultimul trimestru din 2020 pe un eșantion de 180 de manageri responsabili de departamentul de tehnologie al aeroporturilor din 41 de țări. Consultarea din acest an a constatat că aeroporturile au fost agile în adaptarea la cerințele de sănătate și siguranță, concentrându-se pe soluții automatizate și fără contact între clienți și personal.

Sondajul a arătat că 87% din aeroporturi au confirmat că au fost implementate sau planificate programe pentru abordarea protocoalelor de siguranță și sănătate a pasagerilor. Acestea includ senzori, monitorizare video și roboți pentru a monitoriza automat distanțarea socială a pasagerilor, controlul temperaturii, dezinfectarea și alte criterii de sănătate.

Instrumentele de business intelligence pentru a ajuta personalul să mențină un mediu sigur în aeroporturi s-au clasat pe locul trei printre invesțiile de top ale aeroporturilor. Ofertele de autoservire fără contact au fost o investiție surprinzătoare, un număr tot mai mare aeroporturi implementând soluții în timpul pandemiei.

Tehnologia biometrica este centrul investițiilor aeroportuare, 64% dintre aeroporturi urmărind să implementeze porți de îmbarcare automate folosind documentația biometrică și de identificare până în 2023, de trei ori mai mult decât în 2020.

Constatări relevante

  • 89% dintre aeroporturi au confirmat că oferă opțiuni de check-in cu autoservire
  • 64% au afirmat că au implementat porți de frontieră pentru imigrație abilitate de biometrie
  • 79% dintre respondenți au declarat că oferă posibilitatea de a eticheta bagajele la chioșcuri
  • 77% dintre aeroporturi vor implementa infrastructura, sau au făcut-o deja, pentru a sprijini punctele de contact biometrice în tot aeroportul
  • 67% din aeroporturi vor implementa sau au implementat porți de îmbarcare în autoservire
  • 52% din aeroporturi au sau intenționează să puna în aplicare standardele ACRIS pentru schimbul de date, iar
  • 83% dintre aeroporturi implementează un program major de securitate cibernetică și 11% caută un program pilot
Aeroportul din Beijing a implementat o experiență contactless de la poartă la poartă.

Experiența pasagerilor 

„Aceste descoperiri sunt încurajatoare. Nu există nicio îndoială că sănătatea și bunăstarea clienților și expertiza acestora rămân prioritatea principală a aeroporturilor. Aceasta nu este doar o investiție pentru pentru a satisface cerințele pandemiei, ci este în concordanță cu o tendință pe termen lung și o investiție solidă în viitor”, a declarat directorul general al ACI, Luis Felipe de Oliveira.

David Lavorel, directorul executiv al SITA Airports and Borders, a declarat: „Confruntată cu o scădere severă în 2020, industria transportului aerian a fost forțată să se concentreze pe creșterea eficienței costurilor. Pentru a crește presiunea, companiile aeriene și aeroporturile au fost nevoite să incroporeze rapid noi măsuri sanitare și procesarea pasagerilor fără contact. Pentru a rezolva aceste provocări, industria a apelat la tehnologii precum biometria (83% dintre aeroporturi), oferind mai multe aplicații mobile pentru pasageri și personal și concentrându-se pe serviciile IT la distanță și virtuale”.

Pentru prima dată, sondajul a inclus întrebări specifice despre transformarea digitală. ACI World lucrează la un manual pe această temă pentru a ajuta aeroporturile în călătoria lor de transformare digitală.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.