Shadow

Optimism în rândul operatorilor de turism germani cu privire la efectul pașaportului european

Operatorii de turism germani speră că certificatul verde digital, care a fost deja activat în această lună, va permite revenirea la normalitate în călătorii și că va genera chiar o cerere puternică declanșată de dorința consumatorilor de a călători. TUI GroupDER Touristik și FTI Group înregistrează deja un ritm bun al rezervărilor în urma știrilor pozitive și a ratei bune de vaccinare din Germania. 

Astfel, CEO-ul TUI Group, Friedrich Joussen, a sărbătorit decizia autorităților germane de a restabili libertățile, inclusiv cea de a călători și sfârșitul cerinței de teste și carantine pentru cei care sunt vaccinați împotriva Covid-19.

„Vacanțele de vară în Germania și sudul Europei vor fi posibile în 2021”, a declarat CEO-ul TUI. „Libertatea și responsabilitatea nu sunt contradictorii. Călătorii, operatorii de turism și hotelierii iau în serios protecția și igiena. Experiențele pozitive din Insulele Canare în timpul iernii și în Mallorca de Paște arată acest lucru”. 

Joussen a subliniat că „pentru în vara anului 2021, călătorii, industria turismului, hotelurile și ospitalitatea au nevoie de abilități de planificare și încredere. Călătorii stau așezați pe bagajele lor. Și industria turismului este pregătită să facă posibile vacanțe sigure în 2021”.

Operatorii de turism așteaptă o cerere sănătoasă și prețuri stabile. Fotografie: TUI.

Germanii răspund acum la perspectivele îmbunătățite pentru vacanțele de vară și încep să rezerve, a raportat agenția de știri PDA. Destinațiile tradiționale precum Spania, Grecia și Italia sunt la cerere, iar prețurile ar putea rămâne în general stabile, potrivit operatorilor de turism.

„Campania de vaccinare s-a accelerat dramatic în Germania, iar rezervările sunt în continuă creștere”, a declarat un purtător de cuvânt al TUI pentru agenție. „O mulțime de oameni rezervă călătorii mai lungi, deoarece au trebuit să aștepte mult timp pentru vacanțele lor. Există tendința de a rezerva hoteluri cu o categorie superioară și camere mai mari și în locații mai bune”.

DER Touristik dezvăluie o „creștere semnificativă a rezervărilor în acest moment”. Oamenii doresc să călătorească și să o facă cât mai sigur și mai rapid posibil, a declarat managerul său pentru Europa Centrală, Ingo Burmester

Vacanțele continuă să aibă prețuri moderate pentru acest an, subliniază managerul DER Touristik. „Ofertele la prețuri foarte atractive ca urmare a cererii reduse de la începutul anului sunt încă disponibile pentru călătorii în iulie, în unele cazuri”, adaugă el.

La rândul său, CEO-ul grupului FTI, Ralph Schiller, a declarat că se așteaptă la o explozie imediat ce restricțiile vor fi ridicate.

„Putem vedea cât de mare este dorința de a călători în faptul că cererea pentru Mallorca și Republica Dominicană – destinațiile în care nu există alerte de călătorie în prezent – a crescut puternic pentru călătoriile din mai și iunie 2021”, a comentat CEO-ul FTI. 

Schiller a menționat că clienții optează pentru hoteluri de lux și prezice o tendință de stabilitate a prețurilor, deși avertizează că dacă va avea loc o creștere exponențială a cererii pentru această vară, capacitatea ar putea să nu fie suficientă pentru unele destinații și vor crește prețurile.

 

Puteți vizita articolul de referință Fvw.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.