Shadow

Start-up-uri cehe: inovație pentru diversificarea geografică a turismului

Republica Cehă se confruntă cu provocarea diversificării geografice a destinațiilor turistice capabilă să atragă cererea internațională, care în cele mai multe cazuri reduce vizita la Praga. Dacă la aceasta se adaugă interesul călătorilor de a intra în cele mai îndepărtate locuri, adesea cunoscute doar publicului local, rezultatul este un potențial de dezvoltare mare, pentru aceste destinații secundare, deci strategiile de marketing turistic ale țării trebuie să se schimbe, așa cum s-a menționat în ultima ediție a Future Port Prague, cea mai mare conferință futuristă din Europa Centrală. La aceasta contribuie multe start-up-uri cehe prezente la eveniment.

Oferta turistică din Republica Cehă se adaptează la noile gusturi și nevoi ale unui călător care caută să iasă din itinerariile stabilite. De fapt, tot mai multe unități mari de lanțuri internaționale de renume împărtășesc scena cu bed & breakfasts de tip boutique, ferme istorice, mori sau conacuri, care oferă clientului o experiență unică și un tratament diferențiat.

Dar Administrația Cehă ar trebui să investească mai mult în facilitarea accesului la aceste spații de cazare și destinații alternative, în care personalitatea țării este respirată cu prețuri mai ieftine decât în capitala, construirea de noi drumuri și îmbunătățirea infrastructurii regionale de transport, pentru a favoriza creșterea cererii internaționale. Deși, după cum a subliniat Jan Herget, noul CEO al CzechTourism, cu scopul de a promova  turismul durabil, „interiorul țării este ușor accesibil de la Praga, deoarece nu ai nevoie decât de patru ore pentru a traversa întreaga Republica Cehă de la Vest la Est”.

La ultima ediție a Future Port Prague au participat unele start-up-uri care lucrează pentru diversificarea geografică a turismului în Cehia.

Tocmai în această nouă abordare turistică, capitala joacă un rol fundamental pentru, potrivit Herget, „să devină  poarta de intrare către Boemia, Moravia și Silezia, cele trei regiuni istorice ale țării, unde exista multiple alternative la atracțiile turistice din Praga„.

Munca start-up-urilor

Multe start-up-uri cehe lucrează deja la această diversificare geografică pentru a elibera Praga de presiunea turistică. Acestea sunt doar câteva dintre start-up-urile care au participat la Future Port Prague:

– Daytrip este o plataformă pentru conectarea vizitatorilor cu șoferii locali care vorbesc engleza. Serviciul le permite turiștilor să cunoască cultura și istoria locală. Daytrip combină confortul unui pachet turistic, flexibilizarea călătoriilor independente și autenticitatea unei călătorii în backpacking.

– Liftago este cea mai bine cotată aplicație care ușureaza utilizatorului să selecteze o mașină și șoferul acesteia ca să se deplaseze în țară. Au început ca o activitate alternativă la taxi, dar scopul lor este de a oferi o altă opțiune pentru a avea o mașină, îmbunătățind în același timp transportul între orașe.

– Proiectul Disway este o aplicație pentru călătorii cu dizabilități, care funcționează ca un TripAdvisor pentru acești utilizatori, deoarece prin intermediul acestora pot face schimb de experiențe cu privire la călătoriile făcute și inspiră alte posibile destinații de vacanță. Scopul său este de a reuni persoane cu toate tipurile de dizabilități.

– Amazing Places este un start-up ceh care ajută vizitatorii să descopere multe atracții turistice ascunse în țară, locuri incredibile, dar și cazare și restaurante cu o atmosferă unică, calitate excelentă, tradiție, design și stil.

– Warhorse Studios este o companie de dezvoltare a jocurilor video care a avut mare succes cu „Kingdom Come: Liberation„, un joc de rol medieval situat într-un mediu istoric real al Boemiei Centrale, care a atras în locațiile jocului o multitudine de călători, nu numai din Germania, ci chiar și din Japonia.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.