Shadow

Royal Caribbean își suspendă croazierele până pe 30 noiembrie

Royal Caribbean a confirmat că va menține suspendarea călătoriilor sale până pe 30 noiembrie, cu excepția plecărilor din Hong Kong. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA estimează că, din 29 septembrie s-au înregistrat cel puțin 3.689 de cazuri „de boli similare cu COVID-19 sau COVID pe croazierele de pe apele Statelor Unite, plus cel puțin 41 de decese raportate”. 

 

Anunțul companiei de transport maritim are loc după ce Centele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au anunț săptămână trecută extinderea interdicției de navigație către navele de croazieră cu sediul în porturile din Statele Unite, în vigoare din martie până la 31 octombrie. 

 

Grupul a adăugat că brandul Celebrity Cruises „își va suspenda, de asemenea, programul complet de iarnă 2020/21 în Australia și Asia”, în timp ce brandul Azamara își va „suspendă călătoriile de iarnă 2020/21 în Australia și Noua Zeelandă, Africa de Sud și America de Sud”. 

 

În urma anunțului CDC, compania de transport maritim Carnival a fost prima care a raportat anularea tuturor croazierelor sale din porturile Statelor Unite pentru acest an, cu excepția Miami și Cañaveral, în Florida, care vor fi primele care vor începe operațiunile din noiembrie. 

 

Carnival a fost urmat de Norwegian Cruise Line, care a anunțat, de asemenea, suspendarea până la 30 noiembrie a călătoriilor celor trei branduri de croazieră ale sale – Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises și Regent Seven Seas Cruises -, așa cum face acum Royal Caribbean Group, care deține o flotă de 28 de nave. 

 

Conform rapoartelor CDC, în perioada 1 martie – 10 iulie a acestui an s-au produs 99 de focare în 123 de nave cu sediul în Statele Unite. 

 

Potrivit Cruise Line International Association (CLIA), activitatea de croazieră din Statele Unite este responsabilă pentru aproape o jumătate de milion (421.000) de locuri de muncă și generează 53 miliarde de dolari anual (45 de miliarde de euro) în activitate economică în întreaga țară. 

 

Fiecare zi de suspendare a operațiunilor de croazieră produce o pierdere de 110 milioane de dolari (93,5 milioane de euro) în activitate economică și 800 de locuri de muncă directe și indirecte în SUA, în special în Florida, Texas, Alaska, Washington, New York și California. 

 

Doar în Florida, al cărui motor economic este turismul, daunele cauzate de cele șase luni de paralizie a industriei de croazieră sunt estimate la 22 de miliarde de dolari și pierderea a 169.000 de locuri de muncă. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.