Shadow

România, printre țările europene care în ianuarie au depășit traficul din 2019

În ianuarie, traficul de pasageri pe aeroporturile europene a crescut cu 69% față de aceeași lună din 2022, deși este încă cu -11% față de aceeași perioadă anterioară pandemiei; conform raportulului lunar al Airports Council International din Europa (ACI Europe). În acest moment, 22 de țări europene și-au depășit deja traficul din ianuarie 2019, inclusiv România, cu +3,2% peste numărul de pasageri înregistrați în prima lună a anului anterior pandemiei.

Cifrele din ianuarie 2023

Anul a început cu cele mai bune cifre pentru aeroporturile din așa-numita piață UE+, care include aeroporturile din UE/SEE/Elveția/Regatul Unit, care împreună au înregistrat cea mai mare creștere a continentului, de 82% față de 2022, rămânând la -11% din traficul de dinaintea pandemiei. Cu toate acestea, aeroporturile din țările europene din afara blocului, Non UE+, și-au crescut traficul cu 27% față de anul trecut, dar recuperarea lor a fost mai mare, la -8% față de nivelul din 2019.

Numărul de pasageri internaționali a fost de -8%, iar cel al pasagerilor interni de -15% față de cifrele de dinaintea pandemiei (a se vedea tabelul de mai jos).

Cele mai mari creșteri

Cea mai rapidă creștere a fost înregistrată de Aeroportul din Lisabona (+13,3%) în grupul 1, Aeroportul din Milano (+22,3%) în grupul 2, Aeroportul Internațional din Sochi (+92,2%) în grupul 3 și Aeroportul Internațional din Tirana (+86,2%) în grupul 4.

Topul 10

Pe țări

22 de țări europene, inclusiv România, cu 103,2% au înregistrat în ianuarie un trafic de pasageri mai mare decât în aceeași lună a anului precedent.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.