Shadow

Republica Dominicană scutește turiștii de certificatul COVID și PCR

Turiștii care sosesc în Republica Dominicană nu vor trebui să prezinte un card de vaccinare împotriva COVID-19 sau teste PCR negative pentru boală, a informat guvernul acestei țări. 

„În conformitate cu protocoalele aprobate de Consiliul Aviației Civile în cadrul competențelor sale, prezentarea cardurilor de vaccinare nu va fi necesară pentru pasagerii care sosesc în Republica Dominicană”, stabilește o rezoluție a Ministerului Turismului.

Agenția a spus că măsura se bazează pe rezultatele obținute „mai mult de un an”, care arată ca rata de călători pozitivi care sosesc în țară este mai mică de 1%.

„Sondajele recurente ale turiștilor care vizitează Republica Dominicană au arătat că 85 din 100 de turiști sunt complet vaccinați și 90% au cel puțin un vaccin”, a adăugat documentul.

Dispoziția prevede că pentru a intra în hotelurile și serviciile oferite în interiorul acestora și al complexelor hoteliere oaspeților lor „nu va fi necesară prezentarea cardului de vaccinare împotriva COVID-19 și nici testul PCR negativ”.

Plaja din Samaná, Republica Dominicană. Fotografie: Michael Barón/Unplash.

Cu toate acestea, turiștii care vizitează baruri, restaurante sau participă la evenimente în care are loc aglomerarea trebuie să respecte protocoalele sanitare stabilite de autoritățile Ministerului Public de Sănătate.

Acest minister a stabilit că, începând de luni 18 octombrie, persoanele cu vârsta peste 12 ani care nu au primit două doze nu vor putea participa la locurile de muncă, la centrele de studii sau la centrele de agrement și nu vor putea folosi transportul public.

Oricine nu este vaccinat cu două doze va fi obligat să prezinte un test PCR negativ recent pentru a avea acces la orice loc public.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.