Shadow

Amsterdam: Chiriile Airbnb scad cu 82,4% datorită registrului

Amsterdam a redus numărul de case de vacanță oferite de platforma Airbnb cu 82,4%, datorită registrului obligatoriu care a intrat în vigoare la începutul acestei luni. „Airbnb a eliminat peste 13.000 de anunțuri pe 1 octombrie”, așa cum a explicat consilierul pentru locuințe al orașului, Jakob Wedemeijer, într-o scrisoare adresată Adunării de la Amsterdam la care Efe a avut acces. 

Din cele 16.648 de case de vacanță pe care Airbnb le oferea în Amsterdam pe 28 martie, în prezent mai sunt 2.924, adică mai puțin de o cincime, potrivit unui sondaj comandat de Consiliul municipal, guvernat de o coaliție ecologistă de stânga. O parte a scăderii se datorează anunțurilor inactive care au fost șterse chiar de platformă.

Datele Airbnb, care gestionează marea majoritate a pieței, sunt în concordanță cu cele ale altor companii similare, deoarece în acel oraș a trecut de la 18.715 case de vacanță la 4.128.

Singura platformă care a înregistrat o creștere a ofertei este Booking.com, care a trecut de la 2013 la 252 de anunțuri. „Încă nu există o explicație pentru acest lucru”, a recunoscut consilierul pentru Locuințe, care a avertizat că, consiliul va asigura conformitatea cu registrul, cea mai recentă măsură a orașului pentru controlul pieței.

În Amsterdam există un total de 4.128 de case de vacanță.

Anterior, numărul de zile pe care proprietarii le pot oferi casele lor era limitat la 30 și a existat chiar o încercare de a interzice casele de vacanță în trei zone ale centrului istoric, măsură care a fost anulată de la o instanță locală în martie anul trecut.

Jacob Wedemeijer a avertizat că este posibil ca oferta să crească din nou în următoarele luni din cauza redresării în turism, dar de acum înainte casele de vacanță „nu mai pot fi oferite anonim”.

Alte orașe din Țările de Jos, precum HagaRotterdam și Utrecht, au urmat exemplul Amsterdamului și au făcut, de asemenea, obligatoriu registrul.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.