Shadow

Operatorii de turism germani acceptă doar călătorii vaccinați și recuperați

Unii operatori turistici germani au decis să accepte doar clienții complet vaccinați sau cei care s-au recuperat din COVID-19, respingând a treia opțiune diferită de certificatul digital european: cei nevaccinați. Acest lucru se datorează în principal faptului că procedurile pentru verificarea testelor și efectuarea lor la destinație sunt lungi și complică logistica în aeroporturi și în vizite. Revista germană a industriei, fvw, se întreabă dacă în cele din urmă călătoriile vor fi doar pentru persoanele vaccinate. 

Primii operatori de turism au introdus deja așa-numita „regula 2G” în Germania: Geimpft, Genesen, adică vaccinat și recuperat, lăsând deoparte cea de-a treia G a Getestet, cu test negativ și, prin urmare, eliminând a treia opțiune dn certificatul verde digital european care prevede că toate cele trei tipuri de clienți pot călători, ceea se numește în Germania „regula 3G”.

Conform fvw, majoritatea operatorilor de turism respectă instrucțiunile destinațiilor, aceștia acceptă și clienții cu PCR negativ. Cu toate acestea, unii operatori de turism au decis să-și reducă opțiunile de călătorie la 2G, pentru a economisi timp și a accelera procedura, acceptând doar călătorii vaccinați și recuperați de COVID.

Deja sunt mai mulți în Germania

Revista citează mai mulți dintre operatorii de turism care au optat pentru 2G. Unul dintre ei este Studiosus, care a început să aplice regula 2G de la 1 octombrie. În consecință, unii călători și-au anulat rezervările, însă, potrivit Guido Wiegand, directorul acestui operator de turism, marea majoritate salută noua regulă. Alți operatori de turism care au decis să facă același lucru sunt Gebeco și Wikinger Reisen, care vor introduce această schimbare din ianuarie 2022: doar călătorii vaccinați sau recuperați de boală vor putea participa la călătoriile lor de grup.

Gebeco își justifică poziția, conform fvw, în aspectele organizaționale. Întrucât din ce în ce mai multe hoteluri, companii aeriene, restaurante și muzee adoptă regula 2G în loc de regula 3G, călătorii trebuie testați individual, ceea ce crește dificultatea de a organiza călătoria și face dificilă efectuarea testelor, deoarece există din ce în ce mai puține centre în multe destinații, potrivit managerului Gebeco, Michael Knapp.

Pentru Wiking Reisen, procedurile individuale de testare întrerup și împiedică un întreg grup care călătorește, iar această situație pune în pericol siguranța tuturor, ceea ce pentru ei este crucial, spune Daniel Kraus. „Mai mult de 95% dintre clienții noștri sunt vaccinați„, asigură el, prin urmare, nu are sens ca acești clienți să sufere disconfort și se pot îngrijora de siguranța lor din cauza unui procent mic care nu au fost vaccinați.

Photo by Sangga Rima Roman Selia on Unplash.

În ambele cazuri, operatorii de turism aleg să asigure grupuri de călători cu același statut, ceea ce le facilitează planificarea călătoriei și efectuarea acesteia.

Acest lucru este în special cazul călătoriilor care se desfășoară prin diferite regiuni sau țări, așa cum a constatat operatorul turistic Lernidee Erlebnisreisen. Acest operator de turism specializat în croaziere fluviale va aplica, de asemenea, regula 2G de la 1 noiembrie.

Reisen mit Sinnen va face același lucru din ianuarie 2022, deoarece potrivit directorului său executiv „nu este posibil să controlăm, într-un tur, călătorii care nu au fost vaccinați și testați”, pe lângă problemele de organizare pe care le implică acest lucru.

Această revistă explică faptul că, în ciuda faptului că regula 2G câștigă adepți, majoritatea operatorilor de turism rămân fideli regulii 3G, prevăzută inițial de certificatul digital european.

3G guvernează social în Germania

Toți sunt de acord că acest lucru este pentru a nu margina călătorii nevaccinați, deoarece, dacă destinațiile permit intrarea lor, este logic ca și operatorii de turism să le permită să participe la călătorie.

Cel puțin pentru moment, din acest pachet 3G fac parte operatori de turism precum: TUI, FTI, DER Touristik și Schauinsland-Reisen.

În Germania, din august, oricine dorește să intre într-un restaurant sau cafenea, să meargă la cinematograf sau la piscină, să viziteze rude în spital sau în azil, trebuie să fie vaccinat cu cele două doze, să fie recuperat după ce s-a contagiat cu COVID-19 sau să prezinte un test negativ, măsura 3G se aplică nu numai călătoriilor ci și vietii de zi cu zi.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.