Shadow

Redresare rapidă pentru industria turismului din Israel

Comunicat de presă

Aproape 250.000 de turiști au vizitat Israelul în luna Iulie, 2022 (față de 49.200 în iulie, 2021 și 322.800 în iulie, 2019). Aceasta reprezintă o scădere cu doar 22,6% față de aceeași perioadă a anului 2022 și o mare speranță pentru ca turismul din Israel să se apropie în acest an de cifrele din 2019. Autoritățile de la Ierusalim se așteaptă ca până la finalul anului să înregistreze între 2,2 si 2,5 milioane de turiști.

„Tendința pozitivă continuă și, conform informațiilor pe care le avem, aceasta va continua și în luna august. Evenimentele din ultimele zile legate de operațiunea din Gaza nu sunt de așteptat să aibă un impact asupra sutelor de mii de turiști care vizitează Israelul în această lună. Ei continuă să se bucure de țara noastră frumoasă și unică, cu siturile sale religioase, culturale și istorice variate și o viață de noapte vibrantă și o scenă de divertisment.”  a declarat Ministrul Turismului din Israel, Yoel Razvozov

Israel anunță depășirea pragului de 1 milion de turiști, dintre care 4000 au fost din România, în 2022!

Timpul de așteptare redus pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv

Chiar dacă numărul de pasageri care folosesc aeroportul Ben Gurion continuă să crească, Autoritatea Aeroporturilor din Israel a anunțat recent că procesul de plecare pentru pasageri a fost scurtat cu aproximativ o oră. Potrivit autorităților, procedurile înainte de zbor de la intrarea în aeroport și până la îmbarcare durează în prezent în medie 100 de minute, comparativ cu 160 de minute în luna iunie.

Autoritatea Aeroporturilor din Israel adaugă că pentru cei care fac check-in online și ajung pe aeroportul Ben Gurion doar cu bagaj de mână, timpul mediu de plecare a scăzut de la 33 de minute la doar 20 de minute.

Datele arată că peste 2,1 milioane de pasageri au trecut prin aeroportul Ben Gurion în luna iulie. În august, se estimează că 2,4 milioane de pasageri vor folosi aeroportul principal al Israelului. Aceasta este o creștere a traficului de pasageri în ultimele luni și ajunge rapid la cifrele record din 2019 înainte de pandemia de Covid-19, când au existat 2,8 milioane de pasageri în lunile iulie și august.

În egală măsură, numărul bagajelor de cală care nu au fost încărcate în avion pe aeroportul Ben Gurion a scăzut cu 70% în luna iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.