Shadow

Aeroporturile cu cele mai mari întârzieri între mai și iulie

Cifrele pentru vara anului 2022 sunt pozitive din punct de vedere al volumului turistic, în ciuda faptului că sezonul este marcat este lipsa de muncitori și greve ale companiilor aeriene. Un infografic de la Statista arată care aeroporturi au avut cele mai mari întârzieri între 26 mai și 19 iulie, pe baza datelor de la FlightAware. 

 

Ca o consecință a lipsei de personal, există companii aeriene care au anunțat val de anulări pentru a evita aglomerația actuală, altele au suspendat vânzarea de noi bilete pentru a stabila planul de zbor și chiar și Aeroportul Heathrow a pus o limită pentru pasageri. 

 

În perioada analizată de Statista, Aeroportul Internațional Toronto Pearson din Canada este cel care a avut cele mai multe zboruri întârziate din totalul orașelor iar celelelate aeroporturi cu cele mai multe zboruri întârziate sunt europene, fiind cele din Frankfurt, Paris, Amsterdam, Londra, München și Atena au cunoscut cele mai semnificative întârzieri, după cum se poate observa în următorul infografic. 

 Infographic: The Airports To Avoid This Summer | Statista

Lista aeroporturilor cu cea mai mare rată de anulări în aceeași perioadă este diferită, iar două aeroporturi chineze apar în primele zece (Aeroportul International Shenzen Bao’an, cu 7,9% din zborurile anulate, și Aeroportul International Guangzhou Baiyun, cu 5,2%) și trei americane (Aeroportul Internațional Newark Liberty, cu 7,4%; Aeroportul LaGuardia, cu 7%; și Aeroportul Național Ronald Reagan Washington, cu 5%). 

 

În cazul Europei, aeroportul Amsterdam Schiphol apare primul, cu 3,9% din toate zborurile anulate. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.