Shadow

Richard Branson a deschis în Mallorca primul Virgin Limited din Europa

Antreprenorul Richard Branson a inaugurat oficial Hotelul Son Bunyola, extinzând oferta de lux din Mallorca și transformând o moșie din Mallorca din secolul al XVI-lea în primul Virgen Limited Edition din Europa

„Coasta de nord-vest a insulei Mallorca a ocupat un loc foarte special de când a vizitat-o pentru prima dată în copilărie, împreună cu părinții mei”, a declarat Richard Branson, menționând, în cadrul conferinței de presă, că „aceasta este o zi importantă în care deschidem frumosul nostru hotel Son Bunyola”, după 25 de ani de eforturi.

Hotelul, situat în inima lanțului muntos Tramuntana, este situat pe o proprietate de 520 de hectare și se întinde pe aproape cinci kilometri de costa mediteraneană.

Proprietatea pe care se află unitatea datează din secolul al XVI-lea si a fost restaurată cu meticulozitate, acordându-se o atenție deosebită păstrării elementelor originale: de la gresie și scări până la moara de ulei istorică și vechiul altar al bisericii, care acum ocupă locul central în restaurant Sa Terrassa.

Transformarea moșiei în hotel a început in iunie 2021 cu un proiect de reconstrucție istorică axat pe clădirile existente. 

Gras Arhitects a condus restaurarea noului hotel, iar designerii de interior de la Rialto Living din Mallorca au dat viața interiorului.

Richard Branson a deschis în Mallorca primul Virgin Limited din Europa
Transformarea moșiei în hotel a început în 2021. Sursă: Virgin Limited Edition.

Hotelul Son Bunyola are 26 de camere și două apartamente Tower Suites, dintre care unul este găzduit într-un vechi turn de apărare medieval care datează din secolul al XIII-lea. Proprietatea include, de asemenea, trei vile cu piscina privată: Sa Terra Rotja, cu patru dormitoare, Sa Punta de S’Aguila, cu cinci dormitoare, și Son Balagueret, cu patru dormitoare.

Hotelul are două restaurante (unul deschis publicului), săli de tratament spa, o piscină de 28 metri cu jacuzzi și un teren de tenis. Se oferă activitîți precum yoga în aer liber, plimbări istorice, ciclism și drumeții pe proprietate.

Un proiect de lungă durată

„Au trecut 25 de ani de când am venit să vedem această clădire in acest loc frumos din Mallorca. Această clădire se prăbușea, dar terenul era rafinat, iar munții din spatele ei erau frumoși. Și ne-am gândit că am putea să o transformăm într-un hotel foarte mic, de tip boutique, foarte frumos”, a declarat Richard Branson la o conferință de presă.

Din cauza dificultăților întâmpinate în obtinerea autorizațiilor pentru restaurarea proprietății și începerea construcției hotelului, proiectul inițial a fost amânat mai mult de două decenii.

Richard Branson a deschis în Mallorca primul Virgin Limited din Europa
Richard Branson a primit presa la Hotel Son Bunyola. Fotografie: HOSTELTUR.

„Autoritățile de urbanism au decis că vor să o lase așa cum era, așa că am vândut proprietatea și acum câțiva ani a, recuperat-o. Am vorbit cu autoritățile și au decis că este mai bine să avem o clădire aici decât să lăsăm proprietatea să se ruineze”, a spus el.

Richard Branson a vândut Son Bunyola în 2002, după ce nu au reușit să obțină licența de dezvoltare a domeniului, dar l-a răscumpărat în 2015 și, în cele din urmă, în 2021 a început restaurarea.

După ce a precizat că „ne-a luat 25 de ani să ne îndeplinim visul”, Branson a glumit spunând că „săptămâna viitoare Virgin Galactic va merge în spațiu, așa că este destul de ciudat pentru că ne-a luat la fel de mult timp să mergem în spațiu cât ne-a luat să dezvoltăm acest proiect”. 

Angajamentul social și de mediu

Compania susține că este o parte importantă din ADN-ul său „a fost întotdeauna comunitatea” și de aceea 80% dintre cei 120 de angajați sunt spanioli. De fapt, o parte din echipă  care lucrează în prezent la Son Bunyola au fost copii care au locuit pe moșie în anii 1970.

Ca parte a angajamentului său față de mediu și de reducerea impactului său, compania și-a propus să recupereze partea agricola a moșiei și să furnizeze restaurantelor ierburi și legume organice. În plus, au 12 stupi de albine și vor avea prima recoltă de miere în octombrie; de asemenea, își propun să aibă propriile măsline și migdale până în 2024 și propriul vin până în 2026, atfel că au plantat 2,5 hectare de viță de vie pentru a cultiva soiul Malvasia.

Apa caldă a hotelului este preîncălzită cu energie colectată de la sistemele de aer condiționat și de răcire, iar un cazan pe biomasă funcționează cu așchii de lemn reciclate pentru a limita utilizarea propanului. Izolația termică a fost îmbunătățită în clădire, iar hotelul dispune de propriul sistem de purificare a apei.

Acest nou hotel se alătură hotelurilor și cabanelor de safari Virgin Limited Edition existente în destinații precum Insulele Virgine Britanice din Caraibe, Africa de Sud, Maroc, Verbier și Kenya.

A se citi și: Hotelul lui Richard Branson din Mallorca se va deschide pe 1 august 2023.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.