Shadow

Război al companiilor aeriene low-cost în Gatwick

Odată cu intrarea BA EuroFlyer noua filială low-cost a British Airways, și plecarea Norwegian, care și-a vândut o bună parte din sloturile sale companiei ungară Wiz Air, care și-a consolidat operațiunile, plus zborurile lansate de EasyJet către destinații însorite și plajă în primăvara anului viitor, Aeroportul Gatwick din Londraal doilea cel mai mare aeroport din Londra și al doilea din Regatul Unit ca trafic, va fi scena unui război al operatorilor low cost. 

Wizz Air a confirmat lansarea a 14 rute noi din Londra Gatwick pentru sezonul de vară 2022, după ce a achiziționat 15 perechi de sloturi zilnice de la Norwegian Air Shuttle, nedezvăluind suma plătită pentru acestea, pe lângă faptul că a adăugat la baza sa operațională stabilită în aeroportul britanic în august 2020 cinci avioane Airbus A321neo.

Compania aeriană va menține rutele existente din Gatwick către Atena și Malaga, adăugând noi destinații pe tot parcursul anului și în sezon care includ Palma de Mallorca, cu zboruri zilnice începând cu 27 martie ; Faro, Larnaca, Tel Aviv, Milano Malepansa, Roma Fiumicino, Viena, Bari și Napoli.

CEO-ul companiei aeriene, Jozsef Varadi, s-a plâns că creșterea companiei din acea bază a fost împiedicată de lipsa de sloturi disponibile până când a apărut oportunitatea Norwegian și a strategiei sale de a-și concentra operațiunile în Norvegia și regiunea nordică și rute profitabile către alte zone europene.

Fotografie: Chrispictures.

Concurență acerbă

British Airways a anunțat în august anul trecut nevoia de a începe o afacere low-cost la Gatwick, asemănătoare cu cea pe care a înființat-o pe aeroportul London City cu filiala BA CityFlyer, pentru a concura cu ceilalți operatori ai acestui model de afaceri.

Deocamdată, British Airways va fi cea care va începe să zboare în martie 2022 către 35 de destinații pe distanțe scurte, până când noua companie aeriană cu brandul BA EuroFlyer va primi Certificatul de operator aerian (AOC). Compania aeriană va avea inițial o flotă de trei avioane Airbus cu corp îngust, care urmează să ajungă la 18 până la sfârșitul lunii mai.

Mai multe informații despre compania low cost:

Brtish Airways va lansa o companie low cost pentru a opera pe rute de scurt și mediu curier

British Airways suspendă toate zborurile de scurt curier din Gatwick

Aceasta este noua filială scurt curier a British Airways

În timpul pandemiei, British Airways a transferat mai multe rute către aeroportul Heathrow, dintre care 35 vor reveni la Gatwick.

Sean Doyle, președinte și CEO al Birtish Airways, a declarat că „crearea unei noi filiale pe distanțe scurte a British Airways înseamnă că clienții de pe Gatwick vor beneficia de acces la un serviciu Premium de la compania aeriană din Regatul Unit la prețuri competitive”.

Cealaltă companie britanică

Ca parte a extinderii sale majore anunțate pentru vara acestui an, EasyJet și linia sa de vacanță EasyJet Holidays va oferi peste 1,1 milioane de locuri de la cea mai mare bază a sa, Londra Gatwick, pentru sezon, extinzând locurile dipsonibile către destinații precum Alicante, Malaga, Nisa, Glasgow, Edinburgh, Corfu, Venetia, Milano, Jersey, Bordeaux, Funchal, Faro și Dubrovnick.

Compania aeriană lansează o campanie cu reduceri la zboruri și pachete, în unele cazuri gratuite pentru copii.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.