Shadow

Aceasta este noua filială de scurt curier a British Airways

După multe suișuri și coborâșuri în operațiunile sale de scurt curier pe aeroportul Gatwick din Londra în ultimii doi ani, British Airways își continuă, în sfârșit, proiectul de a crea o filială de scurt curier care să preia zborurile sale pe distanțe scurte la costuri competitive, după ce a înregistrat numele noii companii: BA EuroFlyer. Similar cu BA CityFlyer cu sediul la Londra City, noua companie aeriană va opera cu propriile echipaje și propria flotă de avioane

British Airways opera o rețea extinsă de servicii interne, europene și de lung curier din Gatwick. Dar, în timpul pandemiei de COVID-19, a oprit în totalitate aceste operațiuni, alegând să se consolideze la baza principală a Heathrow din Londra. Cu toate acestea, în cazul zborurilor de scurt curier, costurile nu îi permiteau să concureze cu ceilalți operatori de pe aeroport, mai ales low cost.

La începutul lunii septembrie, a reieșit că va lansa o nouă companie aeriană low-cost în vara lui 2022 pentru a concura pe piața zborurilor de scurt si mediu curier, segment care se redresează în aproape toate țările.

Mai multe despre proiect:

British Airways va lansa o companie low cost pentru a opera rute de scurt și mediu curier

British Airways suspendă toate zborurile de scurt curier din Gatwick

Rutele nu au fost încă anunțate, deși s-a informat că va opera servicii spre mai multe aeroporturi din Grecia. Ceea ce este clar este noua companie aeriană se va concentra pe piața de leisure și pe unele zboruri regulate, precum operațiunea anterioară a companiei mama din Gatwick, și va deservi toate destinațiile și orașele obișnuite de vacanță.

Flota se va concentra probabil pe familia Airbus A320, cu livreaua standard a British Airways.

CEO-ul și președintele BA, Sean Doyle, a comentat recent că a estimat că noua operațiune va fi pusă în funcțiune până în vara anului 2022.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.