Shadow

Primul zbor spațial cu pasageri are o dată și un preț

Compania aeriană suborbitală a miliardarului britanic Richard Branson, Virgin Galactic, a confirmat că va lansa prima sa misiune comercială de zbor spațial complet deschisă publicului în perioada 27-30 iunie pentru „modesta” sumă de 450.000 de dolari (412.000 euro). Primele bilete puse în pre-vânzare au fost la prețul de 200.000 de dolari (183.000 de euro). 

Misiunea, numită Galactic 01, va avea scopuri științifice și va transporta trei membri ai Forțelor Aeriene italiene și ai Consiliului Național de Cercetare din Italia, care vor efectua cercetări privind microgravitația.

Deși nu este prima misiune propriu-zisă, Galactic 01 va inaugura o serie de zboruri care vor fi lansate lunar începând cu luna august, când va fi urmată lansarea lui Galactic 02 cu „astronauți” privați.

„Lansăm prima linie spațială comercială pentru Pământ cu două produse dinamice: cercetarea noastră științifică și misiunile spațiale ale astronauților privați”, spune Michael Colglazier, directorul executiv al companiei.

Fereastra de lansare pentru așa-numită Virgin Space Ship Unity este de trei zile. Prima încercare va avea loc pe 27 iunie, dar dacă condițiile meteo vor fi nefavorabile, se va încerca din nou în următoarele zile.

Compania a precizat într-un comunicat: „Echipamentele și vehiculele Virgin Galactic sunt pregătite să transporte primii clienți ai companiei în spațiu, după ce au finalizat cu succes zborul în spațiu al Unității 25 și analizele de rutină și inspecțiile ulterioare ale vehiculului”.

Galactic 02, care va aduce experiența unică a Virgin Galactic pentru austronauții privați, este planificată pentru începutul lunii august, cu zboruri lunare în spațiu ulterior.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.