Shadow

Schimbări la conducerea FTI pe fondul unei anchete pentru partajarea de date

Acționarul majoritar al FTI Group, Naguib S. Sawiris, preia funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere. Aceasta este cea mai semnificativă dintr-o serie de schimbări importante care afectează managementul de top al celui de-al treilea operator turistic ca mărime de pe piața germană, cum ar fi înlocuirea lui Ralph Schiller în funcția de CEO cu Karl Markgraf, care de la 1 iulie va adăuga această funcție celei de Chief Information Officer (CIO), potrivit unui comunicat publicat vineri de corporație. 

Potrivit comunicatului, Schiller preia noua funcție de vicepreședinte, în timp ce Wolfgang Altmüller și Dr. Florian Amereller părăsesc consiliul de supraveghere și sunt înlocuiți de Sawiris însuși. Toate aceste schimbări au loc pe fondul investigației în curs de desfășurare privind schimbul de date dintre al treilea cel mai mare turoperator din Germania și rețeaua de agenții RTK. Acest lucru a dus la tensiuni cu TUI și Schauinsland-Reisen, care iau în considerare acțiuni în justiție.

Schimbări la conducerea FTI pe fondul unei anchete
Naguib S. Sawiris, noul președinte FTI Group. Sursa: FTI Group.

Cu toate acestea, grupul a explicat că scopul numirii lui Karl Markgraf în funcția de CEO este de a „impulsiona transformarea digitală a grupului”. În acest sens, Naguib Sawiris a declarat că „în calitate de companie activa la nivel global și bazată pe date, transformare digitală este crucială pentru succesul nostru”. În acest sens, el a lăudat experiența lui Markgraf.

„Experiența sa în domeniul IT și al digitalizării îl face persoană ideală pentru a conduce compania noastră în viitor și pentru a asigura eficiența inițiativelor de schimbare în curs de desfășurare”.

În plus, Sawiris a precizat că „rolul său dublu de CEO si CIO va fi esențial pentru accelerarea eforturilor noastre ambițioase de transformare”. Noul CEO de află în funcția sa de CIO de doar un an și ocupă această funcție din iulie 2022, timp în care „a fost responsabil pentru revizuirea peisajului digital al FTI Group”, a precizat corporația într-un comunicat.

Angajamentul față de acționari

În ceea ce privește remanierea Consiliului de Supraveghere al grupului turistic, creat în iunie 2021, a reieșit că Wolfgang Atmüller și Dr. Florian Amereller se vor retrage din consiliu la 30 iunie 2023, în timp ce Sawiris va prelua președinția la începutul lunii iunie, „trimițând un semnal clar al angajamentului acționarilor”, se detaliază în comunicat.

Schimbări la conducerea FTI pe fondul unei anchete
La stânga, Karl Markgraf, noul CEO și CIO al FTI Group. La dreapta, Ralph Schiller, noul vicepreședinte. Sursă: FTI Group.

Totodată, Ralph Schiller îl înlocuiește pe Amereller în funcția de vicepreședinte al aceluiași organism, în timp ce membrul angajat al consiliului de supraveghere, fostul Katrin Kretschmer, va fi reales „la mijlocul anului 2023”. Având în vedere perioada anului, această schimbare va avea loc, după toate probabilitățile, tot în iulie.

O legătură cu acționarii

Într-o societate comercială a Consiliului de supraveghere este organul de supraveghere al societății, a cărui sarcină este de a supraveghea Adunarea generală și de a monitoriza gestionarea acesteia, precum și respectarea regulilor interne, a statului și a normelor etice. Acesta este un canal de informare permanent între Consiliul de administrație și acționari.

Mai multe informații despre FTI Group:

FTI și RTK sunt investigate pentru partajare de date timp de 8 ani

Perspectivele turistice bune înfrânează cumpărarea FTI de către Rewe

De mentionat că FTI Group a suferit deja schimbări la vârful conducerii sale în decembrie 2020, pentru a aborda restructurarea sa în urma achiziționării corporației de către Samih Sawiris de la Dietmar Gunz, fondatorul acesteia. Un an mai târziu, în decembrie 2021, magnatul egiptean și noul acționar majoritar a predat președintia consiliului de administratie fiului său Naaguib S. Sawiris.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.